• Prenumerera

    bloglovin
  • Prenumeration via epost

    Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

    Gör som 26 andra, prenumerera du med.

  • Kategorier

  • Meta

KAJSALISAS ALLA SAKER DEL 4

Skit i Apoliva bli talliban.

Det här inlägget är tillägnat en tjej som behöver köpa lite praktiska kläder, istället för en massa dyra cremer

www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article5612065.ab

När jag startade den här sakserien så bestämde jag mig för att skulle jag skriva något om kläder, så fick det inte vara något som man normalt hittar i modebloggar. Skorna i Del 1 fungerade, nu kommer ett plagg till.

Regnburkan.


Den går att dra åt i midjan om man vill se mindre tältig ut

Den här rocken togs ursrungligen fram som ridregnrock för ridande polisen av företaget  Woodfield. Ett exempel på när design faktiskt har någon praktisk betydelse och inte bara är en massa egosnack om form och yta.

Själv skulle jag ha den för att gå ut med hunden i och såg två fördelar,  Den går ner över smalbenen, går att stänga igen ända ner och är sydd med stora sprunn på sidorna och bak. Så den går ändå  att gå i och man slipper blöta byxor. Dessutom har den reflexer så bilarna ser mig, när det är mörkt och skitväder.

Den här regeln om att man skall släppa fram folk vid övergångsställen tycker jag är okej, men regniga mörka höstkvällar när alla har svarta kläder är det lite otäckt. Man får väl föregå med gott exempel själv, om man skall gnälla på att inte andra syns.

Eftersom den är skapad för fundamentali…… jag menar ryttare så är de väldigt rymlig för att man skall få plats med sprängme…. jag menar säkerhetsväst.  Det innebär att det finns gott om plats att stoppa in fleece och stickade tröjor i den om man vill använda den när det är kallt också.

Den har några fel, den blir fort skitig längst ned, funkar inte i snårskog och absolut inte i rulltrappor. Så det värsta.

Priset !!!!!!!!!!!!!!

Försöker man sälja en regnrock utan mellanhänder via sin egen hemsida för 6900 kronor, så säger man inte köp den, utan ”kan ingen göra en kopia av den som normala människor har råd med, om den nu är så himla bra.” Visserligen brukar Gortex vara dyrt p.g.a bra kvalite och generösa garantier, men det finns ju gränser.

Företaget  Hööks,, HÄST-IKEA ungefär, gjorde det och det var där jag köpte den, pris 800 kronor. Orginalet är säkert bättre, men jag är nöjd med min och jag kan ju slita ut rätt många innan jag är uppe i så mycket pengar.

Men jag har faktiskt använt min mer än till hundpromenader. När shoppar och vill vara torrast i city. Folk tror säkert det är något nytt mode när dom ser den och eftersom det aldrig dyker upp så är jag trendsetter hela tiden. Har jag huvan uppe så är det ingen som ser att det är jag i alla fall, så varför bry sig.

Den har även följt med på några krogbesök. Stå i regnet och tjafsa med en dörrvakt i en halvtimma är inget vidare, om man vill se fräsch ut när man kommer in. Den stora huvan skyddar även så man inte får fyllskallarnas paraplyspröt i ögonen, när man står i kön. Träffar man dessutom någon att gå därifrån med och det fortfarande ösregnar, så hämtar man ut den ur garderoben tar på den och frågar: Skall vi gå hem till dej eller mej? Med betoning på , så bjuder han säkert på Taxin.

Jag vet i alla fall en som skulle behöva en så slapp hon stå i TV och frysa, stängde hon dessutom igen huvan så skulle femtioelvatusen Facebookanvändare slippa mardrömmar. 🙂

(Själv tror jag att det är reklamfirman som dragit igång Facebookgruppen , sen har folk hängt på, det gäller att skapa uppmärksamhet)

www.metro.se/2009/07/29/80977/50-000-livradda-for-apolivareklamen/

Det var nog bara jag kvar på hela Metroportalen som inte tubat den här.


Det här tipset på reklamkupp bytes mot en orginalrock för 6900 kronor, ni på Woodfeild kan väl höra av er om ni är intresserade.

KajsaLisa

Visst ja, den går säkert att rida i också, har aldrig testat.

Skrivet av kajsalisa 15 augusti 2009 klockan 19:42

Kommentarer

har en liknande men har ju tyvär glömt den hemma i sthlm!:S
Skrivet av Lillen 2010-03-27 kl 13:30
kajsalisa svarade 27 mars 2010 klockan 15:56:
Visst är det typiskt, känner igen mig 🙁
Hihihi 🙂
Skrivet av Nattis 2009-08-22 kl 12:34
kajsalisa svarade 24 augusti 2009 klockan 15:02:
Tänk om Apolivatjejen också kunde dra upp mungiporna lite grann./KajsaLisa
blir de kris är de bara å huka sig lite i rocken å göra de man behöver.. sen ere ba å gå vidare å se oskyldig ut…diskret 🙂 ha en bra söndakväll .
Skrivet av ormbäraren 2009-08-16 kl 16:58
kajsalisa svarade 16 augusti 2009 klockan 17:48:
Vilken ide!!! Fan att jag inte tänkte på det när jag skrev inlägget. Skall genast kolla om det går att sy fast en hållare för toarullar på insidan 😀 / KajsaLisa
ja jag har aldrig tänkt på den reklamen som otäck..Ha det gott 🙂
Skrivet av Mia64 2009-08-16 kl 16:00
kajsalisa svarade 16 augusti 2009 klockan 17:48:
Jag tror ärlig talat att dom flesta tycker som du, även jag./ KajsaLisa
Japp, för det facila priset 800 kronor kan jag nog tänka mej att rida i den ja – om det regnar då förståss. För priset 6 900 skulle jag bäva att lyfta eländet ur garderoben – än mindre ens tänka tanken att ta den till stallet!Jösses har suttit här och läst och här kan man ju bli kvar hur länge som helst – du skriver ju lyysande dråpligt och pricksäkert måste jag säga! Återkommer! 

Sv: Ok, jo jag har förstått att det krånglar här i bland, men nu var det tydligen återkommande just med min blogg för vissa… ja, ja det löser sig sa han som… äh, den tar vi en annan gång!

Ha det gott!

Skrivet av Skogens drottning 2009-08-16 kl 14:24
kajsalisa svarade 16 augusti 2009 klockan 17:52:
Man kan ju ha den billiga som överdrag till den dyra, hjälp det blir 7700kronor totalt. Vi hörs/ KajsaLisa
Jo, och då är väl jag den enda som inte får mardrömmar av videon. Tänk, jag har inte gjort annat än att lyssna och tyckt att visan är vacker. Videon, men hallå, vem orkar dra igång en Facebook grupp, om inte reklamfirman! Du har förmodligen helt rätt!!
Skrivet av Annami 2009-08-15 kl 23:12
kajsalisa svarade 16 augusti 2009 klockan 12:19:
Ja, jag tycker alltihop verkar lite konstruerat, men man kanske skall vara tacksam för alla vansinnigheter, så man har något att blogga om. / KajsaLisa

Kommentera

%d bloggare gillar detta: