• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

FLYTT.

Det blir inte så mycket skrivet idag, jag håller på att flytta.

DSC_2000 1 kopia

Nej jag skall inte byta bostad och jag skall inte byta bloggadress igen utan byta dator. Det här inlägget skriver jag just nu på min nya MAC kolla vad snygga bokstäverna blir 🙂

När min gamla blogg hamnade i onåd hos WordPress eftersom dom påstod att jag spammat började jag fundera på om något slunkit in i datorn som inte skulle vara där.  Jag har hela tiden  använt en webläsare som heter Firefox men eftersom datorn var så gammal gick det inte att uppdatera den längre, vilket innebar en säkerhetsrisk.

Jag blev lite nojig, plockade bort Firefox och gick över till Apples egen som heter Safari.

Hej och hå, nu började det hända saker, öppnade jag en bildfil eller en youtubevideo dog internet och jag loggades ut. Höll på att bli galen på det här, men tillslut insåg jag hur sliten min dator var. Nu är inte Macar dåliga, den har mer eller mindre stått på i fem år och använts flera timmar om dagen. Dessutom har den börjat låta som en PC när hårddisken jobbar. En MAC skall vara knäpptyst.

Det var bara att köpa en ny, MAC givetvis, jag älskar dom. Det var inga problem alls att komma igång, bara att plugga in och svara på lite frågor. Tog ungefär fem minuter så var jag ute på nätet. Just nu håller jag på att lägga in alla bildmappar vilket tar tid. Nästan 20000 bilder skall flyttas.

En fördel med den nya datorn är att mina bilder i bloggen kommer att bli bättre. I den gamla datorn blev alltid bilderna för ljusa. Jag fick alltså ställa upp ljuset på känn i fototrissar och annat för att dom inte skulle bli för mörka hos er, vilket dom säkert blev rätt ofta i alla fall.

Räknar med att vara igång i morgon med ett nytt inlägg i min Londonserie. Vi skall besöka en plats som jag knappt tror några turister varit på under dom 104 år den existerat.

Just det glömde en sak.

Nu undrar säkert många vad Alice Cooper har med det här att göra.  Jo Alice börjar på A alltså var det Alice Coopermappen som kom över först. Men det finns faktiskt grupper som jag inte har mappar på, som skulle legat före ifall jag hade varit på en konsert med dom. Vi kan ju ta hårdrocksgruppen A ( nej det är inte fel på min nya dator, dom heter faktiskt det) . Jag har CDn med dom men aldrig sett dom live.  Det syns att videon är över tio år gammal för den är rätt Matrixinspirerad. men utvecklingen har sprungit ifrån dom.

Nej inte musikaliskt, men tänk er själva bandet hittar på ett namn så dom kan stå längst fram i alla CD-diskar för maximal exponering sen kommer några svenskjävlar och uppfinner spotify.

Skulle bara skriva ett kort meddelade, men det blev en massa svammel, bild och youtube. Den här datorn är skitkul att jobba med. 🙂

KajsaLisa

10 Responses

 1. Grattis till nya datorn! Glöm inte att ge den ett namn, då håller den längre;-)

 2. Ahh, flytt av dator, det pysslade jag med här i Torsdags och fredags, det var dags för länge sedan men har dragit ut på det, skönt att ha det gjort nu.

 3. Så du kör Mac. Coolt. Hög imponeringskoefficient där. Lite avis faktiskt. Mac är dyra datorer men väldigt bra. Läste för övrigt härom dagen nånstans om en folkpartistisk lokalpolitiker (nånstans i Sverige) som heter Alice Cooper. En 65-årig dam var det. Också coolt. Dock inte så coolt att vara folkpartist.

  • Herregud en folkpartist som heter Alice Cooper,. Hon kan ju sjunga Schools Out för Björklund efter som det troligtvis blir så för honom om ett par veckor. Tyckte också den var dyr, men den håller bra mycket bättre än en PC, fungerat nästan problemfritt i 5 år.

 4. Ohh, ny dator, alltid kul! Men här är det PC och Linux som gäller, jag lever med en dataingenjör… Fördelen är att vi har en server där alla mina bilder är lagrade, så jag slipper själva flyttprocessen!

 5. Sambon har hjälpt mig med mina problem med safari när den bara dör…men han är för tillfället okontaktbar så jag kan för tillfället berätta hur han löste problemet, Nåja sitter lite i samma båt som du, med en gammal mac-dator som trasslar sig ibland.
  Lycka till med din nya fräscha.
  Kiki

  • Ifall du har en programvara som är nyare än den jag hade, 10.5 Leopard så testa att ladda ned Firefox från Morzilla, tror det fungerar bättre. Ifall du inte vet vad du har så klicka på äpplet uppe till vänster och kolla under ”Om den här datorn”. Dom har slutat med att datera upp mitt gamla.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: