• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

ÖLMETAFOR SOM LÄR DIG UPPSKATTA SLUTET.

I veckan bokbloggsjerka frågat Annika.

Har du någonsin haft en ”book hangover”, det vill säga en bok som tar slut på tok för tidigt och lämnar ett sådant avtryck/tomrum att du inte riktigt förmår dig plocka upp en ny bok för att aktivt försöka komma över den? Vilken i så fall?

#Blogg100 (18)

Nej, det har jag aldrig haft, för många år sedan lärde jag mig att uppskatta slutet. 

matrix-1

Matrix världens bästa film fick ett par uppföljare som bara var effektsökerier i expolderande  skrotupplag. 

Jag bestämde mig för att när Keanu Reeeves i slutscenen på ettan, glider skitcool genom New Yorks gator till tonerna av Led Zeppelins Kashmir, då är Matrix över. 

Allt har ett slut, du och jag har ett, det enda som kanske inte har ett är universum och om det har ett, så ligger väl universum 2 på andra sidan och vem bryr sig. 

DAGS FÖR EN ÖLMETAFOR

DSC05263

En pint Skebos Drickarstout. Precis som en bra roman är den ett hantverk, dina läppar glider genom skumkronan på samma sätt som dina ögon genom det första kapitlet och skapar förväntningar på innehållet

Roman eller öl, det bryggaren eller författaren stoppat in är exakt dom saker som skapar den karaktär du vill åt.

DSC05264

 

Nu är ölen slut, nej det fungerar inte att hälla i lite vatten, som fångar dom sista dropparna, det blir bara blask. Visserligen hade författaren till romanen kunnat stoppa in några miljöbeskrivningar, karaktärer, romantik eller aktion i boken och utökat den med kanske tio femtio eller hundra sidor. Men då hade han spätt ut den med något och förstört hela sammansättningen på den och inte gett dig känslan av att sakna den, när du slår ihop den.

För du kommer aldrig att sakna en roman som smakar blask. 

DSC05266

Alltså; det är bara att börja på en ny roman med nya förväntningar och upplevelser. Medan den förra var diktad i Roslagen så valde jag här en författare från Belgien. 

Sen baksmälla eller boksmälla, so what.

KajsaLisa

 

 

 

 

18 Responses

 1. Visst uppskattar man slutet…ibland!

 2. Matrix håller jag med om 🙂 Böcker ingår inte riktigt i mina intressen även om jag läser en med början idag faktist… Men däremot om öl är intresset stort, det ser du hos mig som har två inlägg om just öl idag och det blir ett imorgon med 🙂

 3. Ingen dum jämförelse alls måste jag säga. Å jag håller helt med dig:-)

 4. jag vill ha stout

 5. Jag kan inte annat än hålla med. När jag börjar läsa en bok så vet jag ju att den kommer att ta slut och det är liksom det som är meningen 🙂

 6. Det är nog därför jag har lite svårt för feel good-böcker. Slutet är oftast väldigt förutsägbart.

 7. Motsatsen till bokhangover borde vara det jag just recenserade, en bok som bara påbörjar ett antal händelseförlopp men inte slutför dem, för det måsta du läsa nästa bok för att få veta. En teaser…

 8. Jag tyckder att vissa slut kommer för tidigt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: