• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

EN PROTEST I DET TYSTA

 #Blogg100 (68)

I veckans Bokbloggsjerka frågar Annika : Finns det en numera avliden författare som du skulle vilja hedra? Vem och varför i så fall?

Stieg Larsson carousel

Det blir som vanligt Stieg Larsson, inte bara för Milleniumtrilogin utan även för hans engagemang mot rasism och högerextremist. Han grundade tidskriften Expo och sådana människor skulle vi behöva fler av idag, så han lämnade ett tomrum efter sig. Expo finns i alla fall kvar och kämpar i hans anda. 

Jag tänker idag hylla honom som jag brukar göra när jag går till jobbet, genom att gå förbi min lokala bokhandel och inte köpa Millenium 4 ( Det som inte dödar oss) av David Lagerkrantz, sen inte läsa den på bussen. 

foto_700x430_passagerare-buss

Alla kommer som vanligt att tänka jaha där sitter hon som vanligt och stirrar ut genom fönstret, bara för att hylla Stieg Larsson, varför kan inte hon som vi andra på bussen stirra ned i mobilen och läsa Lagerkrants istället. 

(Jag är säker på att det är det alla gör med sina mobiler på bussen)

Min högsta önskan är att David Lagerkrantz själv kliver på bussen och ser vad jag sysslar med så han blir skitförbannad. Men tyvärr verkar han åka någon annan buss. 

Som ni kanske ser har jag undvikit i det här inlägget att länka upp hans bok på både Adlibris och Bokus trots att jag missar sidvisningar på grund av det. 

Jag är konsekvent.

KajsaLisa

 

24 Responses

 1. Snygg protest! 🙂 Jag har inte heller läst den boken, trots att jag inte visste att jag protesterade då jag inte gjorde det 😉

 2. Den var bra!!!! (jag har inte heller läst ”uppföljaren”, känner ingen lust!)

 3. Stieg Larsson vågade inte gifta sej med sin kvinna för alla farliga utredningar han gjorde… det blev tråkigt för hans sambo – skrota denna värdelösa sambolag!

 4. Håller med dig. Stieg Larssons Milleniumtrilogi (Trilogi!) var ett storverk, men även jag vägrar att läsa Lagerkrants pastisch!

 5. Ja men det är en författare jag läst och han dog nog tyvärr lite för tidigt.

 6. Ja jösses, Millennium-trilogin är så fruktansvärt bra.

 7. Stieg Larsson är verkligen värd en hyllning. Men jag förstår inte varför du nobbar Millenium 4. Boken var faktiskt riktigt bra!
  Bilden på personerna som läser på bussen är enastående. Kul att du nu också börjat med smygfotografering:-)

  • Ha ha, snodde bilden, jag jobbade kväll och skulle släppa inlägget innan jag stack hemifrån så jag hade inte en chans att fixa det.

 8. inte för att jag gillar millenniumtrilogin, men jag förstår att du vill hylla Stieg Larsson

 9. Jösses, där fick du till det bra! 😀
  Varken läst original eller kopia, men läser utan tvekan hellre original… om jag nu skulle få för mig att läsa Millenium-serien vill säga. 😉

 10. Gillade verkligen den serien, men jag tänker inte läsa mer än så 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: