• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

KAJSALISA FASTNAR I LONDON DEL 5

#Blogg100 (74)

En lugn dag.

Mellandag, idag har jag ta det lugnt dag, inget röj på rockklubbarna i Camden. Förra gången hade jag två gig på raken md en massa kultur på dagen mellan, tacka fan för att jag tuppade av på planet hem den gången. 

DSC00609

Står och väntar på grönt ljus vid övergångsställe, äsch jag tar undergångsstället istället.

DSC00608 

Nej det är inte så farligt som det låter, det går en gång under den kraftigt trafikerade Marylbone Road. Det finns en massa saker här, som jag spar till skyltsöndagen. 

DSC00604

Inne på The Globe mitt emot Baker Street Station, riktig pubmat med Guinness

DSC_0605

Men jag skall vidare, Burrogh Market vid London Bridge, en stor matmarknad med gjutjärnspelare med järnvägsspår ovanpå så man hör rasslet från tågen, en speciell stämning här nere. 


DSC_0602

Förra gången jag gick hit gjorde jag misstaget att göra det på en Lördag, nu är det Fredag, mycket folk men man får i alla fall plats. Den här gångens misstag är lunchen på The Globe, är proppmätt, samtidigt som det finns en massa gott att äta här. 

DSC_0592

Börjar med cider det går ned, träffade en svensk tjej som jobbade i ståndet. Vi pratade lite om bostadssituationen i stan, hyrorna är orimliga men hon hade löst det med att bo långt utanför London med långa arbetsresor. 

DSC_0591

Lite för torr för min smak. 

DSC_0611

Men man kan ju ta med något upp på hotellrummet, men det här funkar nog inte. Man kanske kan stycka med nagelfilen och koka det i vattenkokaren. 

DSC_0601

Nej jag tror inte det funkar, äntligen fan vad det trycker på. 

DSC_0619

Phu fan vad skönt. Jag har hamnat i en ond cirkel, först in på en Pub och dricka öl, sen på vägen därifrån blir jag nödig. In på en ny pub, lånar toa sen stöter jag på den där tjejen i baren som säger 

”May I help you?”

Okej jag får dåligt samvete för jag lånat toa och tar en öl till, sen ut igen, blir kissnödig och så in på nästa pub. 

Nu bröt jag i alla fall den här kedjan med att transportera vätska mellan olika pubar, både dyrt och man blir snurrig i huvudet. 

Jag firar det med en öl sen.

DSC_0598

Det får bli det här ståndet.

DSC_0613 

Köpte lite ost av den här killen. 

DSC_0600

Sen lite korv av dom här tjejerna 

DSC_0624

Så min favoritbutik. 

DSC_0623

Ett par konstiga öl, älskar konstig öl. 

Sådär, nej det är inte dags för hotellrumsmys än, vi skall vidare och analysera konst nästa vecka. 

KajsaLisa

 

 

 

 

 

10 Responses

 1. Ja, den här gången lär du inte behöva akuthjälp om man säger så. Mat- och dryckintaget var helt ”lagom” men engelska mått mätt alltså;-)

  Burroughs Market är ju Jamie Olivers mekka – LOVE IT:-)

 2. Svar: Tror du verkligen att jag tänker på att ”lägga nå’t framför”????? I den här solen ser jag inte ens VAD jag fotar på displayen. Jag knäpper bar liksom. Men himla kul at du gillade bilden ändå, trots att den kom till mera till tack var tur än skicklighet;-)

 3. testar gärna konstigt öl, gillar stout, maken föredrar ale

  • Själv är jag inne på belgare, men en brittisk caskale med do stora pumparna på bardisken sitter inte fel.

 4. Den där undergången såg ut att kunna framkalla snurrighet – utan öl 😉

  Konstig öl går bort för min del. En lager, tack! Ja. Jag är mesig 😀

 5. Det är så fantastiskt att läsa om all du hinner med… förstår ju att fotbollen hinner du inte med 😉 Kul läsning till mycket läckra bilder 🙂 Du får till atmosfären så lika 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: