• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

KOLLEKTIVTRAFIKLITTERATUR

Enkel fråga från Annika i bokbloggsjerkan den här veckan. 

Vad läser du just nu?

Började på den idag

DSC01742

Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett Ikeaskåp. 

Av Romain Puertolas

En lång titel på en kort bok 250 sidor normaltext.

Totalt vansinnig handling, om fakiren som åker från Indien till ett Ikeavaruhus i Paris för att köpa spiksängen Svevilspik. Jag har inte kommit dit han fastnar i skåpet än, men skrattat bra många gånger hittills. Bara förklaringen varför den livsfarliga budgetvarianten med 200 spikar är dyrare än lyxvarianten med 1500 spikar. Man måste montera spikarna själv. 

Den här boken passar min bisarra humor. 

Men sen en annan sak som gör att jag gillar boken. Äntligen en bok som passar för kollektivtrafik. Jag har ju tidigare lovat mig själv att börja läsa på vägen till jobbet, vilket inte funkat så bra. 

Författarna synkar inte böckerna efter SLs tidtabeller, mitt i ett kapitel på morgonen så måste man gå av bussen, sen på vägen hem,……….

Vad fan var jag nu. 

Oftast sjunker jag in i boken sen oj, nu måste jag av, det blir mer ryckigt än cliffhangers av det. 

Den här boken har korta kapitel och dom bisarra personerna typ Elton Johnförsäljaren passerar liksom bara genom på ett par sidor, utom Fakiren Pugalendhi Kushanu givetvis. Perfekt att läsa under korta sträckor på tåg och buss. 

Nu spar jag den till på Måndagen.

KajsaLisa

16 Responses

 1. Kul att se att du också läser RIKTIGA böcker på t-banan;-)

 2. korta dikter borde passa

  • Den enda diktsamling jag äger är Sig Dagermans Dagsedlar, kanske skulle läsa om den.

 3. Den köpte jag på bokrean förra året. Kanske skulle jag ta den som nästa bok. Försöker ta varannan feelgood just nu 🙂

 4. Smårolig titel 🙂

 5. Låter som en bok som jag skulle gilla! Och JA! Den fanns som e-bok på bibblan (plus en till som lät lika skruvad). Tack för tipset! 🙂

 6. Den här noterades direkt! Blev väldigt frestad att läsa nu, behöver något roligt. Tack för tips. 🙂

 7. Det låter som en helgalen bok i min smak 🙂 Trist att du inte kan utnyttja restiden till läsning, åker du bara kortare sträckor blir det kanske för uppsplittrad handling och känslan i boken försvinner.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: