• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

NALLEPROBLEM

Nej, jag syftar inte på att jag glömt ladda telefonen utan ett större nalleproblem som har med Annikas bokbloggsjerka att göra. 

#Blogg100 (85)

Frågan lyder …… 

Även om det var snöstorm i Arjeplog i dag så finns det mycket som tyder på att sommaren är på väg. Hur ser det ut hemma hos er och vad har ni planerat för ”bokligt” i sommar (läslistor, bästa bok att läsa i hängmattan, böcker som ska få hänge med er när ni åker bort, etc.)?

DSC01791

 

Jag slutade tidigt idag och lunchade på Akkurat medan jag läste frågan på mobilen. 

Just det, sommaren, lika bra att ta tag i det när jag ännu är inne i stan. 

Så här ligger det till, syrran fick en sladdis för tre år sen, nu har hennes familj bestämt sig för att åka till London i sommar, jag har ju tidigare berättat om min modelljärnvägstokiga svåger och deras grabb som jag gjort en del inköp åt där. 

Men hur underhåller man en treåring i London, hur skall deras son få ut något av resan, jo man tar med en Londonexpert jag givetvis. 

Jag började planeringen så här, vi bokade hotellrum på gatan Norfolk Square, bakom Paddington Station. Där ligger det en lekpark och ni kanske förstår vem som står staty där. 

DSC_0510

Just det Paddington himself, här i regn och hagel, men han lyfter artigt på hatten. 

Nu har treåringen ingen aning om vem björnen Paddington är så, för att han skall få sin första aha upplevelse  i London, så måste jag hitta en Paddingtonbok och högläsa när jag sitter barnvakt. 

Det var bara att kolla upp bokaffärerna ni skulle bara ana vad mycket hundar kaniner, älgar och givetvis nallar det finns i hyllorna på barnavdelningen. Tyvärr hette alla nallar Phu, inget fel på honom men det var ju Paddington jag skulle ha. 

Nätet samma problem, men jag fortsätter leta i morgon, jag har över en månad på mig. 

Det verkar bli min bokutmaning den här sommaren. 

KajsaLisa

18 Responses

 1. Paddington är väl lite ute, kan jag tänka. Egentligen känner jag att han aldrig slog riktigt här, i alla fall inte när jag var liten 🙂

 2. Kollade på biblioteket.se och där fanns det Paddington-björnar både som dvd och böcker. Åtminstone såg det ut så på omslaget. Så att gå till bibblan är nog ingen dum idé 🙂

 3. Good luck! Skulle nog vänta tills du är i London och köpa en bok om/med Paddington på plats. Ett hett tips: http://www.foyles.co.uk/ eller
  https://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Daps&field-keywords=Paddington

  • Tack, skall kolla dina länkar. Sen finns det tydligen en Paddingtonaffär i Paddington Station.

 4. i guideböcker finns barntips, treåringar har inte så stora krav som vuxna tror, ta med böcker och enkla spel.

 5. Paddington var ju mysig! Den nallen borde absolut vara värd lite mer uppmärksamhet även här. 😀

 6. kul problem. jättefin bild. treåringar är helt ljuvliga. skandal att det inte finns böcker om Paddington att köpa här i Sverige.

 7. Nja, det har ju funnits en del Paddington-böcker på svenska. Jag skulle kolla second hand på tradera eller bokbörsen.

  • Jag har googlat runt lite och det blir nog en engelsk variant med många bilder och lite text.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: