• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

MISS BAGLADY IS READY TO ROCK

#Blogg100 (89)

Okej det är lika bra att erkänna det jag är en baglady. Handväskor går fett bort ( för det mesta) kamerautrustning kräver en rygga, nu har jag i och för sig en lite och en stor kamera men den lilla är så dyr att jag inte vill ha den i en handväska utan hängande över axeln så jag känner att jag har kontroll. 

DSC01820

Men om jag klätt upp mig då?

Ja gör jag det så finns det ännu större anledning att ta med den, för då lär det ju hända något. 

Eller vaddå, klä upp sig, rockklubbar och handväskor, hur matchar man då. 

DSC_3009 2

Äsch det blir som vanligt, The Baglady is ready to rock.


På Debaser 

Motljus och jag packade inte ned blixten, typiskt hur kan Miss Baglady glömma det?

DSC_2778

Fick till några bra bilder, som den här. 

DSC_2816

Eller den här kanonbilden, där motljuset hjälpte till.

DSC_2828

Men dom flesta bilderna blev så här. Fina färger men bara siluetter. 

DSC_2865

Nästa band samma problem

DSC_2870

Skjuter underifrån bättre resultat.

DSC_2954

Sista bilden, lite barhäng på det här sen hemåt.

 

Halvvägs hemma.

DSC_2958

Jaha, typiskt när man skall hem sent på natten ösregn, det blir en uppfriskande promenad till nästa buss. 

 

DSC_2983

Här är busshållplatsen, det står några och trycker där inne.

DSC_2971

Om det är mörkt så kan det bli svårt att uppfatta ifall det regnar mycket, men är man Miss Baglady med kamera, kan man fota mot en gatlampa och får man sådana här fula nylonstrumpor runt gatlyktorna, så regnar det utav helvete Dom kan man få bort med ett polarisationsfilter, vilket Miss Bagladyn inte tog med sig, slarvigt av henne.

Ett annat sätt att kolla om det regnar mycket är om man blir väldigt blöt.

Om man inte är Miss Baglady givetvis.

Nu var det så här, kollade innan jag åkte hemifrån.

12SMHI vädret i natt, sånt där förrädiskt regn börjar lagom från midnatt. Ni vet som överraskar alla nattsuddare som skall ta sig hem från stan och supit upp taxipengarna. Typ jag har en tjuga, kör mig till markisen där borta

Unknown

tidtabell-r_puffSLs reseinformation: Inställd buss, ändrad buss, nattarbete på linje …. ersättningsbuss mellan …….

Gå 1240 meter mellan Station ….. och hållplats ………

Bla bla bla  o.s.v.

Unknown

Stanna hemma, eller ta en Taxi, eller ladda ned vår nya app så kan du irra runt på fyllan dyngsur i hela Stockholms län tills mobilen dör av fuktskador typ. 

Äsch, Taxi är för dyrt, TV Fyras lördagsunderhållning suger, och eftersom min mobil är vattentät hinner jag få lunginflammation innan batteriet tar slut. Sen är jeansjackor och bandtshirtar knappast dom vattentätaste kläderna.

Som Miss Baglady, Miss Rockchick och gammal scout löser man sånt här enkelt.

Alltså

REGN

DSC_2963

Unknown

ROCK

DSC_2888

images-3

REGNROCK

DSC_3004

Ha ha, bara att ta upp ur bagen, känns som skärpet snott sig på ryggen, men givetvis hänger Miss Baglady  bara bagen över. Så slipper det dyngsura paret som sitter och trycker bakom mig i kuren irritera sig på det, om dom nu bryr sig. 

DSC_2997

 

Nix dom gav upp och vinkade in en Taxi nu fick jag kuren för mig själv och kan radera lite misslyckade bilder i väntan på bussen. Nu kanske någon undrar hur jag som ensam tjej vågar flumma runt så här mitt i natten. Okej tänk er följande lång grön regnrock, tweedkeps, axlar och ansikte insmetat i långt rött blött hår. Sen var jag sminkad för rockklubb och dragit bort vattnet ur ansiktet med en blöt galonärm ett antal gånger.

Alla rånare och våldtäktsmän som vågat sig ut i det här vädret, flyr när dom ser mig. .

DSC_2970

Bussen kom, gick på och gick av sen sista biten hem, bara att gå. SMHI hade en prognos som sa 0,6 mm mellan 2 och 3 så jag packade inte ned någon sydväst, tänkte att kepsen får räcka. (regnrocken saknar huva eftersom den är så gammal att folk bade hatt när den tillverkades, men går att stänga i halsen, fast då får man dra ut håret).

Idag konstaterade dom att det regnat  1,6 millimeter vid den tiden ( hur fan gör dom det springer dom runt med ett decilitermått?)

DSC_2962

Fy fan vad det regnar nu,  men 1,6 millimeter , det här känns som SMHI borde gått ut och mätt med en hink. Stresstestar kepsen, imponerad faktiskt.

DSC01819

Tyvärr glömde miss Baglady packa ned torr handduk i ryggan, får torka bort regnet med ärmen igen.  

 dsc_0291Det rinner nedför  pannan och det sista av min omsorgsfullt lagda hårdrocksmakeup försvinner runt ögonen. Frågan är åt vilket håll jag skall dra min Max Factor nu med ärmen, vänster eller höger eller kanske rakt ned? Galonet absorberar absolut ingenting, vilket jag är oerhört tacksam över, annars hade hela jag varit lika plaskvåt som jag är i ansiktet, men jag är helt torr nedanför halsen. Utmärkt material för regnrockar, men värdelöst som handduk, ärmen flyttar  runt allt smink i ansiktet. Lodrät eyeliner på kinderna vore kanske häftigt. Äsch jag gnuggar runt det bara och kallar det för skuggningar. 

Notera dom tråkiga förortsbilderna på nattregn, Miss Baglady glömde packa ned en neonskylt, som kan spegla sig i asfalten, men det tar en jävla plats i ryggan.

Förortsstilleben

DSC_2969

Ställer mig under ett träd eftersom Miss Baglady glömde packa ner kameraskyddet. Nu får jag regnet som föll för 10 minuter sen på kameran men det kanske är torrare. Får jobba snabbt, placerar objekten efter två tredjedelsregeln och trycker av. Men några coola ljuseffekter, knappast. 

DSC_2972

Inte långt kvar hem, nu duggregnar det bara och jag får till den bästa bilden under promenaden. Nu sammanfattar vi det här. Som Miss Baglady glömde jag lägga ner, blixtagregat, kameraregnskydd, torr handduk,  sydväst (utesluter handduken) och polarisationsfilter.  Men okej jag har fått några bra bilder och kommer hem med torra kläder, även om jag säkert ser ut som Alice Cooper i ansiktet. Rätt mysigt att promenera i gryningen med blött hår fågelkvitter och ett intensivt piskande duggregn som make up remover.  Känns uppfriskande och jag nyktrar till.

488544Just det, jag kunde ju lagt ned några sådana här också i ryggan så hade jag sparat en massa pengar under barhänget. 

FAN  SÅ HIMLA TYPISKT ATT JAG INTE TÄNKTE PÅ DET.

KajsaLisa

 

 

 

 

 

 

 

6 Responses

 1. Haha! Jag älskar faktiskt mest den härliga rebusen där 😀 Och den fantastiska bilden just ovanför sista biran (som du glömde att ta med… Klumpigt… 😉 )

 2. Hahaha! Kanoooooninlägg:-) Tänkte på dig idag – mitt på dagen alltså. Då hade jag gärna bytt regnkläder med dig. För jag blev dygnsur från rumpan neråt.
  Gillar din rygga! Det är ju en segelbag – garanterat vattentät alltså – å den verkar verkligen rymma en hel massa.

  PS. Det har sina fördelar att behöva bära glasögon. Makeupen klarar sig aningen bättre – märkte jag idag;-) DS.

 3. Härliga konsertbilder och lika härliga regnbilder! Det är sig likt här 🙂 Är dålig på att hinna besöka er andra för tillfället. Nu har jag äntligen köpt regnskydd. Du tipsade ju om ett för nåt år sen och äntligen har jag köpt det. Ska fota ett utomhusbröllop nästa helg och med tanke på vädret känns det som jag kan behöva det…

  • Kul att fler hänger på sån här udda fotografering. Det kanske blir kul om du har användning för den i helgenvmen inte för brudparet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: