• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

FREDAGSLUNCH SOM VANLIGT

I Fredags hade jag en sån där mysig eftermiddagslunch igen och behövde inte gå tillbaka till jobbet.

#Blogg100 (99)

Ja ni vet var.

DSC01826

Sen kolla in stan, Fröken Söt i Götgatsbacken måste ju fotas.

DSC01829

Tog tunnelbanan en station till stan den här gången med, det var fint promenadväder men jag orkade inte se alla plank man förstört Slussen med. 

DSC01831

Stora Nygatan, grå himmel sämsta vädret att fota i. Ösregn, sol med blå himmel, fluffiga sommarmoln, hotande åskmoln och dimma är kul, det här blir bara gråtrist. Men det var lagom varmt att promenera i. Sen butiken med den gula skylten. Sound Pollution hade CDn jag ville ha inne idag med. 

DSC01834

Firade det med en sommardrink nere vid Riddarhustorget. Gjorde ett CD stilleben.

 DSC01837

Vinglade vidare och när jag hade kameran uppe så råkade bara den här häftiga bilen åka förbi. Härligt patinerad. 

DSC01838

Titta, nu klarnar det upp över Strömmen också, jeansjackan åker ned i ryggan det här var nog min dag.

Lägger in en video från min nya CD med Horrorpunkaren Wednesday 13 kolla om ni vågar. 

KajsaLisa

 

 

 

10 Responses

 1. grå himmel är bra att fota i, speciellt trädgårdar

 2. Så, du lyckades ta en bild av min nya bil, den är inte patinerad utan ny lackad med patina. Apropå bilar, du nämnde tidigare Mazda och zoroastrisk religion, Mazda döpte en av sina modeller till Laputa, inte så lyckad i spansk talande länder, La Puta= hora.

  Honda ville vara värre, och döpte en av sina modeller till Fitta, som sedan omdöptes till Jazz, dock skulle Fitta ha passat bra tex i Italien där ordet Fitta betyder hugg.

  I Serbien byggde dem på licens en gammal Fiat modell, Zastava 750, som fick smeknamnet Fica av serber, jag undrar om de visste att Fica på italienska betyder fitta.

  Så, sum summa rum, när man vistas i medelhavs länderna, så ska man inte låta tummen sticka upp mellan pekfinger och långfinger i en knuten näve när man kör bil oavsett om bilen i fråga är en Laputa, Fitta eller en Zastava 750 Fica, eftersom den är en mycket obscen gest av fica karaktär som kallas just, hör och häpna, för fica, du kan testa själv den ovannämnda hälsningen för att se varför den kallas fica.

  Ha det KL,..du borde flytta till London, och skriva om Stockholm för britter som funderar på att besöka den svenska huvudstaden för att om möjligt få se en glimt av den lustiga familjen i slottet.

  • Londonflytt vore inte helt fel, problemet är att det är så förbannat dyrt att bo där. Patinan såg faktiskt äkta ut på håll i alla fall. Fica kunde dom ju bytt namn på till fika i Sverige, det borde fungerat.

 3. Härliga bilder – trots gråvädret 🙂 Vi har haft turen med så blå himmel som bara tänkas kan – bergen gör sig verkligen bra då 🙂

 4. Fröken Söt är ju en rolig idé, får hon nya kläder dagligen?

 5. Inläggets behållning – helt klart den underbara veteranbilen. Åsså Fröken Söt såklart. Å varje dag byter hon kläder – duktig tjej;-)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: