• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

BÅTPROBLEM

Veckans bidrag till Gemsweeklyphotochallenge. med temat båt.

Dom säger att det bara finns två lyckliga dagar i en båtägares liv när man köper den och när man säljer den. Om det stämmer vet jag inte, men dom kan vara ett rent helvete att fota. 

dsc_1208-1

Det här är några bilder som är några år gamla från när jag började utforska att fota i regn. Det var en dag när det var riktigt av och på väder.  En sommardag när jag klivit av Djurgårdsfärjan vid Skeppsholmen, plötsligt blev himlen kolsvart och en vägg vatten kommer farande mot mig från Saltsjön.  Flydde in under taket på det lilla tullhuset med kameran runt halsen, upp med regnrocken ur ryggan och ner med kameran men hann ta två bilder. 

DSC_1210

Det är svårt att fånga regn på bild, men det här var vad som kom ut från röret. Det var nu som jag började fundera på om det fanns regnskydd till kameror. 


DSC_1213

Nu droppade det bara lite hotfullt snabbt upp med kameran igen, den här rangliga farkosten har säkert sökt nödhamn för det blåste rätt bra. Ser ut som den skall välta. 

DSC_1215

Titta solen vilket ljus, en av dom bästa bilder jag tagit, slängde mig snabbt ned på bryggan för att få den här bilden. Om jag offrade mig? Tja jag hade nog inte gjort det i jeansjacka. 

DSC_1218

Här går det undan, några sekunder senare öste det ner, snabbt upp igen innan det börjar rinna in under rocken. 

DSC_1219

Dags för nästa störtskur får improvisera. 

DSC_1223

Det här som ser ut som en stor tekanna, är en gammal kran från 1700-talet när flottan höll till här. Som ni ser är den inte blöt runt om eftersom det regnade på tvären i blåsten,  stod med ryggen mot regnet bredvid den och fotade. 

DSC_1228

Några minuter senare, vädret skiftade snabbt den här dagen, sol igen. 

Byter båtproblem. 

Vad är nu detta?

DSC_4686

Jo det är segelfartyget Cutty Sark som har ett museeum i Greenwich i London, nu blir det fint väder också.

DSC_4682

Den hänger i en torrdocka så man kan sitta under båten och äta lunch eller fika.  Den är vacker härifrån, hela undersidan är klädd med koppar, för att den skulle få bättre glid i vattnet. 

DSC_4663

Inne i lastutrymmena, det påstås att telukten efter tetransporterna mellan Kina och London skulle sitta kvar men den pågick bara i åtta år och blev utkonkurerad av  ångfartygen. Sen gick fartyget med ull från Australien men det luktar inte kofta heller. 

DSC_4666

Sådana här båtar är svårfotade problemet är att skall man fota hela så måste man springa hur långt bort som helst och bilderna blir jättetråkiga. Detaljer då? jo det dräller av dom och hur många skall man plocka in. 

DSC_4669

Det här blev ju ett sånt där gammalt flipperspel. 

DSC_4674

Vi kollar in hos kaptenen istället antingen står någon till höger med världens längsta tunga och blajar i spegeln eller så är det något tekniskt fusk, kanske Kapten själv som spökar. 

tube_map

Jag tycker bägge platserna är värda ett besök, inte så turistiska, men sevärda. Greenwich kan man nå med båt eller Docklandsbanan.

Men kliv gärna av en station innan, vid Island Gardens, sen kan man gå den halvkilometer långa Greenwich foottunnel, som användes av hamnarbetarna för hundra år sen, under Themsen. 

DSC_4647

Garanterat creepy feelings.

Skeppsholmen

DSC_1258

Det går buss ut dit men det lättaste är Djurgårdsfärjan mellan Slussen och Allmänna Gränd på Djurgården. Segelfartyget och vandrarhemmet Af Chapman ligger här liksom Moderna museet, så en massa roliga båtar givetvis.  

DSC_1239

Men det roligaste är att man får uppleva en stor del av Stockholms stränder från utsidan när man går runt ön, vilket tar en halvtimma.  

Just det en sak till.

När man skall härifrån så funkar det som när man skall åka skärgårdsbåt från dom mindre bryggorna, man skall fälla upp en skylt sen måste man givetvis stå där annars åker inte Djurgårdsfärgan in och hämtar upp en. 

DSC_1270

Såhär såg det ut efter min fotografering, när jag skulle åka därifrån och nix något tak att stå under finns inte. Tycker det är skit att man inte fixat det, när allt annat är så fint här. Nu gjorde det i och för sig inte något, eftersom jag var klädd för det, men hade jag stått där i ösregnet 20 minuter med den blåsten i t-shirt, hade det inte varit så trevligt. 

Håll koll på vädret alltså.

KajsaLisa

 

 

28 Responses

 1. fint med båtar, här kom plötsligt blixt, regn och regnbågar, jag sprang ut med kamera.

 2. Vilka bilder! Speciellt den där du offrade dig och gick ned i brygga, eller nåja, gick ned PÅ bryggan – helt fantastisk! 🙂

 3. Fantastiska bilder av fantastiska flytetyg. Briljant!

 4. Du gör det här väldigt bra med härliga bilder och skön beskrivning! Ett nöje att se och läsa!
  🙂

 5. Det var då ett annorlunda bidrag till temat. Ja, inte annorlunda för dig såklart, utan mera jämfört med vilka bilder vi ”vanliga” människor har lagt upp;-)
  Min favo är Cutty Sark i Greenwich. Gillar perspektivet – wow!

 6. Vad spännande! Båtar förknippar man ju oftast med fint väder, men här har du vänt på kuttingen. Båten på bild 3 har väl redan vält? 😉
  Gillar faktiskt mest fotona på den regniga bryggan !

 7. Du fick med en massa båtar i dagens inlägg. Den där båten som man sitter under och äter ser väldigt läcker ut. Förstår att det finns en massa snygga detaljer att fota men jag förstår dilemmat, vad ska man ta med och inte… Vanskligt att fota i regn men det blir snygga bilder! Bra jobbat med regnbilderna!

 8. Gillar kombinationen regn och båtar! Oftast förknippar jag båtturer med vackert väder men har upplevt en fasansfull färd i en öppen ranglig båt under ösregn! Så håll dig på bryggan!

 9. Fastnar helt klart extra länge på Cutty Sark – som jag varit på men inte minns mycket av. Så,ja, jag tänker, osökt, att det får ju bli en tur till ditt helt enkelt! 😉

 10. Vilken härlig tolkning av temat och väldigt varierat! Fastnade länge för regnbilderna både på Skeppsholmen och Skeppsbron. Spännande! Och vad göe en inte för et bra foto. Du gjorde mycket.
  Cutty Sark har jag besökt men det var väldogt roligt att komma itllbaka dit igen. Vackra bilder!
  Stockholmsbilderna känner jag igen och njuter av din tolkning.

 11. Cutty ser fantastisk ut! Men bäst är bilden när du slängt dig på bryggan. Har sett den förut men ser den gärna igen!

 12. Fint innlegg med spennande båtar.

 13. Inlägget sa det mesta om båtar och väder, så tummen upp, för en annorlunda härlig tolkning!

 14. Ett helt fantastiskt inlägg på temat! Kanonbilder allihop – men just den regnbilden där du har så lågt perspektiv på bryggan är en riktig fullträff! Snyggt!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: