• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

BEACHEN DU INTE TRODDE FANNS

Till veckans utmaning hos Gemsweeklyphotochallenge på temat strand tänkte jag komma med något originellt.

London Beach

DSC_0749

Kanske inte så originellt när det gäller mig, men dom flesta missar den. 

Det bästa är att gå till turistfällan London Eye, det stora pariserhjulet, sen snabbt gå mot strandpromenaden Southbank alltså följa Themsen bort mot Tower Bridge för att slippa hysterin. 

Ju längre bort från London Eye man kommer ju trevligare blir det. 

DSC_0131

London Beach (mitt namn på det) är en kort strandremsa som existerar vid lågvatten, ofta med sandkonstnärer. Kasta ned ett pund på deras utlagda lakan, så vinkar dom tillbaka in i kameran. 

DSC_0744 2

Här är en som gjort det bekvämt för sig. 

DSC_0750

Jag försökte också dryga ut semesterkassan men det var ingen som kastade ned ett pund.

Dyk inte härifrån, det gör jätteont.

DSC_0760

Hur är det då att bada här, Themsen är ju känd för att vara skitig, men det är faktiskt fel, man har satsat sen 70-talet på att få bort alla utsläpp. Däremot ser den skitig ut, men det har att göra med att det är lerbotten. Badar du blir du alltså lerig, men inte sjuk eller förgiftad. Däremot att ge sig ut på djupt vatten och simma är förenat med livsfara, eftersom det är tidvatten med starka strömmar. 

Nej  jag har aldrig badat här och inte sett någon göra det heller, men hur är vädret då?

DSC_0865

Här har vi en myt till, det regnar lika mycket som i Malmö, under ett år men mindre än i Göteborg, dessutom är sommaren den torraste perioden (även om det kan regna även då).

DSC01317

Okej, det finns en liten sandstrand, vädret är hyfsat men bada fungerar inte. Däremot när det gäller after beach knäcker nog Southbank det mesta, det dräller av pubar, restauranger barer och cafeer och med lite tur kan man få lite underhållning från beachen och det är nog det viktiga här.

För vem fan åker till London för att bada? 

KajsaLisa

 

 

 

 

18 Responses

 1. Nej, inte åker man till London för att bada. Du fick till ett helt suveränt bidrag till ”Strand” och som vanligt med en annorlunda vinkel. Bra jobbat där!

 2. fint med saxofonisten ❤️

 3. Verkar inte vara bortkastad tid att ta sig en titt där! Kul med både sandkonstnärerna och saxofonisten!

 4. Originell eller inte men ett original till strand! En mycket aktiv strand som rinner ut i sanden/vattnet och återuppbyggs igen 🙂 Speciellt och roligt til eftertanke är dina tolkningar. Me like!

 5. Ett annorlunda inlägg med bilder som jag kanske aldrig hade sett annars. F.ö. har jag aldrig varit inne i London. Förstår att du älskar denna stad.
  Gillade skarpt sista bilden ;D

 6. Så sant, London är ingen badort. 🙂

 7. Hej!
  Jag är en kvinna, mamma, fru på snart 47 år som kommer från Småland. Söker nya vänner att hitta på nått skoj med tex en fika eller gå och dansa m.m. Mina intresse är att träffa nya ärliga, troga seriösa vänner, träna, hundar, djur, promenader, bio, fika, festivaler, shopa, barn m.m. Ni får gärna lägga till mig som vän. Hör gärna av er!
  Min hemsida: autismmamma.bloggplatsen.se

 8. Det är lite otippat med strandliv i London faktiskt!

 9. visste verkligen inte alls om denna strand , men så härligt inslag i London ska erkännas trots att jag INTE skulle bada där heller 😉
  Kram

Kommentera

%d bloggare gillar detta: