• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

GEFLE METAL FESTIVAL

DSC01851

Lördag förmiddag, på väg mot Gävle och sommarens tyngsta rockfestival. Här spelar dom riktigt tunga banden. pudelrockare och annat passar inte in här alls, vill du se Europe åk någon annan stans. Fint väder men det ser lite lurigt ut där borta på himlen. Men det är sånt man får ta, efter Sonisphere 2010 åker alltid gummistövlarna med, lera och festivaler hör liksom ihop.

DSC01860

Nix, en klarblå himmel och jag kan kosta på mig några öl, åker inte hem för än sent i natt. Han mitt emot och tjejen åt jag lunch med och han påstod att han var väldigt fotogenisk, testade med kameran och det verkade stämma för bilden blev ju bra. Man träffar alltid roligt folk på sådana här ställen.   

DSC01858

Två utomhusscener Firestage och Goatstage, sen Gasstage inne i en av gasklockorna. Mitt bland alla demoner och djävlar hittade jag faktiskt en ängel.

Lite snällare symfonisk rock 

DSC01861

Ute igen, Insomnium, nej den här musiken somnar man inte till. 

DSC01865

Tillbaka inne i gasklockan, jag har lagt upp det hela taktiskt efter programmet, visserligen är det systemkameraförbud, men jag kan i alla fall vara på plats med kompakten vid rätt tidpunkt, när det här bandet slutar snor jag platsen i mitten vid kravallstaketet. 

DSC01952

Livs nya band, såg dom ju för ett par månader sen, men kollar gärna igen som gammal Sister Sin fan. 

DSC01959

Inga headbangarbilder den här gången ljuset och lillkameran räckte inte till, blev blev softare grejer. 

DSC01925

Jag vet inte först var jag lite tveksam till projektet, sen när jag såg dom live tyckte jag det lät bra och tempot fanns kvar. Men den här spelningen var ett riktigt lyft, grymt bra. Om det berodde på att ljudet blev bättre här inne eller att dom blivit varma i kläderna är svårt att svara på.

DSC01983

Det var samma med CDn bättre och bättre ju mer jag lyssnade. Nu skriver hon texterna själv, rätt mörka saker. 

Lägger in en udda låt från nya CDn, börjar lugnt men sen känner man igen det, här jobbar hon från mjukt till stenhård.

DSC01989

Ute igen kvällens stora utmaning börjar närma sig, känns lite pirrigt. 

DSC02001

Kollar in Dark Funeral bilden är innan dom börjar brinna. 

DSC02021

Nej ingen fara, jag ringde 112 och dom kom och släckte dom. 

DSC02027

Nu till kvällens stora utmaning,  Opeth spelar på Goat Stage, dom växlar scener så det inte blir några dödtid mellan banden Suger tag i kravallstaketet på Fire Stage, det riggas för fullt och eftersom publiken kollar på Opeth lyckas jag komma över den här platsen, varit noga med att tömma blåsan en timmas väntan, sen över en timmas jordbävning Kommer jag att fixa det här?


DSC02029

Jag har alltid velat ha en förstoring på Alizza White Cluze i vardagsrummet och nu är chansen att fixa den. Hon lika vild på scen som Liv, kommer från Kanada och sjunger i ett band från Halmstad, Arch Enemy. 

Så äntligen efter över en timmas häng på staketet

DSC02062

Högtalarna pumpar så marken skakar, bakom ryggen trycker en hel rockfestival på, gosh vilka färger men jag vill inte ha hennes rumpa på väggen. 

DSC02183

Snygg headbanging, men jag vill ha med ansiktet. 

DSC02160 2

Okej, men lite för suddigt.

DSC02193

Grym bild, men ljuset smetar ned ansiktet. 

Så äntligen jag är totalt mörbultad, tror halva rockfestivalen varit uppe och klättrat på ryggen, nu satt bilden.

DSC02245 2

Visserligen i profil, men den har färgerna och energin, efter nästan en timmas kämpande i kaoset bakom staketet med kameran.   Ni kallar säkert det här vansinne, jag kallar det passion. 

Sen hörde jag att den här låten var på gång, tog ned kameran, släppte staketet och bestämde mig för att hoppa med. 

Det var över och min kompaktkamera hade inte övergivit mig, jag satte världens två grymmaste rockchicks samma dag underbart. 

Det var bara att åka hem, har fortfarande träningsvärk i ryggen. 

KajsaLisa

 

 

6 Responses

 1. snygga änglar, vila ryggen nu

 2. Ibland undrar jag om du gillar ”det perfekta fotot” bättre än självaste konsertupplevelsen;-)
  Vad gäller bilderna du tog så tycker jag att den näst sista är bäst. Den visar mera av tjejen och mindre av den där metallgrunkan som stör mig en aning. Men bra kämpat:-)

 3. Ofta bra och melodisk musik, och vackra dräkter – och folk som i publiken klär sig som de vill, i min favoritfärg svart 😀
  Men har själv aldrig varit på en metal-festival.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: