• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

SKYLTSÖNDAG (FREDAG) I NORRTÄLJE

Många som tittar in i den här bloggen undrar nog över mina Norrtäljebesök

Fråga 1 Regnar det alltid i Norrtälje. 

Svar Nej.

Fråga 2 Regnar det alltid när jag är i Norrtälje. 

Svar Nästan alltid, men det handlar mer om planering än otur. Under sommaren kan man besöka Norrtälje under tre väderlekstyper. Sol blå himmel och värmebölja men varför skall man gå runt där och svettas, det finns badstränder. Gråtrist och småkyligt, jovisst då är alla andra där också, varför trängas. Sen när regnet står som spön i backen, badstranden är inte kul alls och man har stan för sig själv. 

DSC02361

Jag lämnade den torra sommarstugan och åkte in i skitvädret, visserligen kanske dom senaste årens galon och gummistövelmode ökat dom besökande sommargästerna en sån här dag, men det är rätt lugnt ändå jag fick ju in en skylt i första bilden men här kommer dom riktiga bidragen till BPs skyltsöndag.

DSC02314

Posthusgatan, suck, jo jag fotade här för två år sen och det är inte lagat än. Kanske den är K-märkt, typ ……

Nej det är den enda kvarvarande stupröret uppsatt av Mäster Albert Hängrenna, (1804-1883) den sista åldermannen i Norrtäljes stuprörsmakarskrå (1839-1848), dom andra är ersatta så den ger du fan i.

DSC02359

Ärligt talat, här bedrar snålheten visheten. Solbrillor nedsatta 25% i det här vädret. Börja med 50% sen gå ner till 75% om det inte slutat ösregna efter lunch.

Det här var en typisk sån bild där jag fick en ide och väntade in rätt tillfälle.

Den enda dagen jag fotade under veckan, dom andra dagarna satt jag i en Baden-Baden, softade och gav fullständigt fan i allt. Återkommer med mer bilder när jag är hemma från London. 

KajsaLisa

 

6 Responses

 1. Du fixade skyltsöndag galant, ju! Trots regnet, eller tack vare.
  En konstig sommar. Här har varit blandat väder hela dagen, solbrillor ej behövliga alls.
  Ha det fint! 😀

  • Det är fortfarande hög brandrisk så det kan nog inte regnat så mycket där jag är, men det har inte varit någon sommarvärme.

 2. Hahaha! Då är butikerna i Täby Centrum aningen smartare – rea upp till 75 % redan för ett par veckor sedan. Å då regnade det inte ens, utan var bara alltmänt grått;-)

  Härliga regnrelaterade skyltar:-) Tackar för dom och länken:-)

  Å du – njut av London. Hoppas solen skiner där, även om du vill ha regn;-) Kolla den nyinvigda ”Mail Train”. Nå’t för dig, det är jag helt övertygad om. Reportaget på BBC var kanooooon och jag tänkte på dig där!!!

  • Tack för tipset. Jag hade redan kollat upp det och dom öppnade helgen innan vi kom dit så köerna lär inte varit korta. Men jag skall testa nästa gång.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: