• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

MITT PROJEKT HÄR OCH NÄSTAN NU.

Att det skall vara så jävla svårt.

DSC02645

Här försöker jag skriva ihop ett fotoinlägg hos Gemsweeklyphotochallenge på temat här och nu, sen när jag skall lägga upp en bild på vad jag gör här och nu, fastnar det här  för det är vad jag gör här och nu. Det blir liksom random rundgång i huvudet. 

DSC02640

Vi backar lite, vad har jag gjort idag? Första dagen på min tredje semestervecka, legat på gräsmattan, tittat på små ulliga moln och pillat mig i naveln. Visserligen fotade jag en del i London förra veckan, men det är inte nu och framför allt inte här. 

 Det får bli Söndagen, så nu blir det tyvärr regnbilder igen, men dom är i alla fall tagna i Söndags allihop, utom projektbilderna. Jag kände  mig lite nyrik igår, eftersom jag brände av mindre pengar än jag trodde i London. 

HÄR KOMMER BERÄTTELSEN OM SÖNDAGEN MED EN BILDEXPLOSION 

DSC02615

Vilket väder, jag som skall in till stan och fixa mitt fotoprojekt.

DSC02643

Skall ju bara ta tunnelbanan in och vända, behöver jag ta den, kan ju ta bilen till tunnelbanan. 

DSC02623

Eller förresten …….

DSC02644 2

Ett beslut taget ett nytt gömmer sig bakom. Men dom behöver jag väl inte skall inte ut i leran, det är ju asfalt.

DSC02623 2
 

Just det, asfalt

DSC02622 3

Gympadojor med plaskvåta strumpor, ryser, men jag kan ju ta sandaler och vara barfota sen jeanshorts under, så slipper jag blöta byxben.

Äsch fan vad krångligt det här blev nu då. 

DSC02622

Färdigoutfittad på väg till tunnelbanan utan bil.

Om man nu är ute i det här vädret och har gummistövlar, kan man göra en liten fotoövning, för att lära sig trycka av vid exakt rätt tillfälle. 

Hoppa i vattenpölar och fota samtidigt.

DSC02626

Det var svårare med kompakten än min systemkamera med spegel, som slår mer distinkt, nästan godkänt i alla fall. 

Men kan man hålla på såhär?

Absolut, du är rätt ensam ute i det här vädret.  Dom få som är ute är fokuserade på att komma in under tak, dom kommer inte att märka dig. Dessutom om du håller på så här, så är du troligtvis klädd så ingen ser vem du är. 

DSC02611

Inne i stan med projektet i ryggan, på väg in i Drottninggatans paraplyskog, men vad går det ut på?

DSC02628

Jo det handlar om min rocking wall of fame hemma i vardagsrummet. Jag har sparat en plats åt Alizza White Cluze som jag fotade på Gefle Metal Festival till höger. Jag har tänkt om lite, Noora åker ned från väggen.

 DSC_2286

Sen får hon en stående bild längst in istället, som jag också skall rama in. 

DSC02129

Problemet med bilderna på Alizza är att dom är utskurna ur större bilder så dom går nog inte att förstora upp. 

Tänk om vi kunde få tillbaka vädret som var när jag tog dom här bilderna, en härlig ljummen sommarkväll utan ett moln på himlen. 

DSC02245 3

Jag har tagit ut tre bilder med olika bakgrundsfärg på min fotoskrivare i A4 format. 

DSC02270

Dom skall rambutiken få placera i en större ram, med svart passepartout på rad. Bilden hamnar på Nooras gamla plats. 

DSC02598

Så var det gjort och jag blev en tusenlapp fattigare. Lägger upp den här i bloggen när den är klar. Efteråt åt jag lunch på sushirestaurangen i Kungshallen, jättegott. 

DSC02604

Så blev det givetvis en öl till och den måste kissas ut innan jag går vet jag av erfarenhet. Blev imponerad av deras fräscha toalett. 

DSC02600

MAX ISÄRPRESSNING

Nu kommer problemet att knipkissa. Hunterstövlar är bra att hoppa i vattenpölar med. Men när man skall kissa och dom tighta jeansen bara går att få ned till stövelskaften, får man inte isär benen, dessutom pressas låren ut på toastolen så en kissränna bildas mellan benen som hotar trosorna. Nu går inte in på några intima detaljer, men vi tjejer är ju lite mjuka mellan benen. Inta samma ställning  som vid nödlandning med flygplan  Ta fingret och pula ned det, (ni vet vad) mellan låren, så gott det går, medan du pressar isär låren. Sen kniper man ihop igen och kissar. Rocken fick jag hänga upp annars hade det blivit för komplicerat. 

Nej det är samma problem med Tretornstövlar, har testat så jag vet, märket har ingen betydelse.

DSC02612

Ute igen på Drottninggatan vädret har börjat lugna ner sig. Kikade runt lite i butikerna, 

DSC02606

Titta blå himmel och sol!

DSC02609

Tog en utomhusfika och studerade människor innan jag lämnade stan. 

Bara en sak till.

DSC02644

Fy fan säger jag, åkte ut till min kompis Sandra i Jakobsberg efteråt  Pendeltåget är som vanligt avstängt den här sommaren för utbyggnad med ersättningsbussar från tunnelbanan i Husby. När bussen var framme i Jakan vräkte det ner igen. Som ni ser finns det inte ens ett regnskydd uppsatt, sen har man anställt pensionärer som skall serva, blippa kort och hålla ordning. Dom har inte ens fått regnkläder, utan bara en reflexväst. Dom stod och tryckte under tak och sprang fram när bussen kom. 

Själv var jag klädd så jag säkert kunde stå i duschen en timma, utan att bli blöt, så personligen hade jag inga problem. Men behandla kunder och anställda på det här viset. 

Det här är skandal SL.

(Men dom kallar väl det för en lyckad upphandling)

Nu skall jag fortsätta att pilla mig i naveln och titta på molntussar veckan ut, till helgen blir det skyltsöndag och nästa fotoutmaning, efter det är semestern slut och jag börjar blogga som vanligt igen. 

Så ett fototips till, om man vill ta bilder på folk i dråpliga situationer som han med bilen. Stå en bit ifrån och rikta kameran så det du vill ha med hamnar i ena hörnet, sen skär man bort det man inte vill ha med i datorn. På det viset känner ingen sig utpekad. Hur långt ifrån du kan stå beror på vilken kamera du har. 

KajsaLisa

 

 

 

 

22 Responses

 1. Om jag nu fick med mig allt så fanns det ett här och nu lite varstans …

 2. ASG genom hela inlägget:-)))) Men mest skrattade jag åt dina trosor (och vita ben). Hahahaha:-)))))))

 3. sushi vill jag ha, min ser inte så ut, i Göteborg byggs det också bland spårvagnsspår, pensionärerna kanske glömde sina regnkläder

 4. Haha! Vilket härligt inlägg – med kisspaus och allt 😀

  Här och nu… Jag hoppas jag kan hitta nån skylt på söndag! 😉

 5. Kul inlägg och tack för fototipset. 🙂

 6. Jag är en mamma, fru på 47 år och bor i Småland i en villa på en gård. Vi är en mycker aktiv familj med många intressen och vi har två tånåriga barn.
  Jag är positiv och glad och har haft sjukbidrag sen börja på 90 -talet. Mina intressen är djur, hästar natur, simma, cykla, långa promenader,löpning och mina egna älskade hundar som jag träna lydnad, rallylydnad, spår, hundutställningar, drag .Jag rider tre pass per vecka på min ridskola. Hoppning och dressyr. Det vore trevligt att lära känna nya vännner i en ålder av 46-60 år. Jag en ny bekantskapskrets att lära känna och umgås med. Min E-mail: happy0@home.se Blogg: http://autismmamma.bloggplatsen.se Vore ju skoj om du ville kika in till min blogg och sätta en tass där ler.
  När du ändå är här, så lägg gärna igen ett tassavtryck så jag kan besöka dig och din blogg!
  When you are here, so please write a comment, then I know who Im going to visit!
  När du först är här så skriv väldigt gärna några ord!
  Men skriv inte anonymt utan skriv gärna under med signatur!
  Välkomna in till mig!

  http://autismmamma.bloggplatsen.se

 7. Mycket här och nu känsla i dina bilder och i din text.

 8. Många sköna här och nu situationer med kul illustrationer! Det är alltid spännande att titta in hos dig!

 9. Du har verkligen lyckats få med en massa här och nu, eller då och där vid det här laget.Jag har inte testat att gå på toa med mina hunterstövlar, men tack för varningen att det är besvärligt :-).

Kommentera

%d bloggare gillar detta: