• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

INNE I GLASBUBBLAN.

Veckans fotoutmaning hos   Gemsweeklyphotochallenge var svår.

Läser

Efter alla bokbloggsjerkor jag varit med i har jag förstått att jag är urdålig på att fota böcker.

Men man kanske kan läsa av vädret till exempel.

DSC_9114

Nix, här behövs inga väderappar läget är solklart,

Eller förresten det är väl just vad det inte är.

Nu vet jag!

En fråga jag ställt mig många gånger när jag flyger.

Frukost på O´Learys på Arlanda.

DSC01315

Varför måste alla dessa flygmagasin som ligger i stolsryggar och på andra ställen bara handla om lyxprylar och ekonomiskt framgångsrika människor. Jovisst man måste ha nya klockor och bilar hela tiden om man flyger och den smilande mäklaren på omslaget fick en fralla i ansiktet, jag orkade inte se hans fåniga min.

DSC_8518

Nya klockor förresten min gamla Casio G-Shock går utmärkt att läsa tiden på fast den är från Japan och inte från Schweiz.

DSC_2970 2

Den här killen skulle man ju kunna skriva om istället för alla konstnärer, framgångsrika entrepenörer och lyxräkcoktails på Hurtigrutten.

Han säljer Big Issiue i London, deras motsvarighet till Situation Stockholm. Tidningen är läsvärd också. 

IMG_3370

Annars kan jag ta med alla V.S.O.P pimplade slipsnissar från flygplatsernas  lounger till det här stället, riktigt socialrealistiskt. På toaväggen på rockklubben The Underworld finns mycket att läsa Dom kan ju sitta ned på toan så slipper dom pissa i Armanikostymerna av chocken när rockbanden drar på utanför. 

DSC_2038

Eller här, något osammanhängande i Hackney Wick i östra London, men det finns ju illustrationer till hjälp. 

DSC_2039

Fick inte plats med allt i kameran så vi får vända blad. 

Men vad läser jag själv då?

DSC04812

Förutom tidningar och böcker som är tråkiga att fota, läser jag gärna Slussen. Även om dom rivit den nu finns det massvis med affischer om vad som är på G i stan här. 

DSC04813

Som den här till exempel hade jag inte läst det här hade jag missat det. 

DSC_0338 2

Fick även en bra bild på den gamla rockikonen. 

Eftersom jag totalt tappade tråden i det här inlägget lägger jag upp en video med honom på en gång.

KajsaLisa

 

 

22 Responses

 1. kul bilder, mer loppistips i flygplanstidningar! Det har SJ-tidningen.

 2. Kul att du tar fram annat än böcker man kan läsa! Vanligast för mig är att läsa av vädret och klockan! I Skottland såg jag en vallhundsuppvisning där hundarna var otroligt duktiga att läsa av signaler från ”fåraherden!.

 3. Ett både kul och tänkvärt inlägg.
  Du illustrerar på ett bra sätt att vi läser en hel del när vi rör oss i en stad.Tänk att det fortfarande är informativt med affischer trots sociala medier, hemsidor m.m.

 4. Oj du hade mycket läsning att bjuda på!

 5. Ett helt underbart ock så himla underbart typiskt KajsaLisa-bidrag till temat! Love it:-)

  Första bilden är ju nästan en klassiker hos dig;-) Å Slussen – ja, där kan man läsa och läsa av en massa. Så himla skräpigt, men ändå oerhört charmigt tycker jag.

 6. Vilken härlig läsning! 🙂

 7. Jag gillar din tolkning, mina barn hade tagit kort på mangaböcker som framför allt dottern snöat in på och dom läser man baklänges … Gillar situation Stockholm som jag alltid köper då det är riktigt bra artiklar och kan inte annat än hålla med om att varför är det bara snuskigt lyxigt i dessa tidningar tom resmålen kan det bara vara ett fåtal som har råd att åka till som dom rekommenderar, men det är väl för att vi ska få drömma ??
  Tack för att du är med och jag tycker att du höll tråden lika bra som vanligt
  Kram

  • jag misstänker att dom som skriver lever i samma bubbla. Men om man tänker på att dom här tidningarna är gratis och finansieras av reklam så betalar man ju en massa för marknadsföring och lite för kvalitén.

 8. Vilken ruskig bild på vädret. Den kunde läsas av en analfabet

 9. Om du tappat tråden så gjorde inte jag det 🙂 Första bilden av mörka moln över hustaket är solklar 🙂
  Jag har läst flera av typen Situation Stockholm … bra tidningar det 🙂

 10. Det finns mycket omkring en som man läser utan att tänka på det.

 11. Jag håller helt med dig om de där konstiga tidningarna på flygen… Väldigt trista och inget för mig. Du har istället fått med en massa intressant läsning i inlägget. Mycket bra tolkning av temat.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: