• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

DEN SISTA SOMMARDAGEN.

DSC_3105 JPG

Tidigt Torsdag morgon, jobbat kväll och skall iväg in till stan innan nästa pass. Eftersom det är den sista Augusti så tänkte jag köra lite streetbilder och skildra den här dagen då SMHI lovat regnrekord. Yrvaken och förvirrad, Snabbt in på toa, borsta tänder  och fixa ögonen.

 

DSC_3103

Nycklar plånbok och kameran givetvis. Den stora får stå på hushållsstegen i hallen och leverera selfisar. 

DSC02643

 Det regnar något fruktansvärt där ute.  SMHIs rekordförsök är redan startat, det går inte att gå en meter utan att bli plaskvåt, om jag inte kör hela kittet.

DSC_3110

Klockan är strax före sju. Beredd att gå ut i vattenfallet från min orenaste hängränna. Jag bor bakom ett vattenfall idag precis som Fantomen. 

DSC02675

Det kändes som hängrännan fortsatte ända ned till tunnelbanan, satan vad det regnar, bara älskar min långa regnrock just nu, tänker vara torraste och fräschaste tjejen i city idag. Kameran gnällde lite när den åkte upp ur min vattentäta rygga, pulade in den under sydvästskärmen, fäller inte upp den, mascaran skall sitta hela dagen. 

DSC02681

Nej, det regnar inte in i tunnelbanan, tog en bild genom fönstret, men det blev bara regn och reflexer. Vissa verkar tro det eftersom det finns sittplats och bilköerna står stilla utanför sådana här dagar, inte många som går ut frivilligt.

DSC02683

Tog pendeln en bit för att kolla på dom nya stationerna, det här känns som en nära dödenupplevelse. En ljus tunnel och suddiga människor. Men det är något som inte stämmer vissa verkar komma tillbaka, eller så blev dom inte insläppta.

DSC02684

Men jag skall inte dit utan upp på Vasagatan men vädret kanske är bättre där.

DSC02686

Det kan nog inte regna mer där i alla fall, himlen ligger ju ovan molnen.

DSC02685

Gatan jag fotade i vintras, det är ju varmare nu i alla fall.

DSC02697

Uppe vid Sergels Torg. Den numera berömda flaggstången. Nu vattnas den ju så den kanske slutar sloka. Tänk om till och med knoppen slår ut.

DSC02699

Jaha, vatten på linsen, äsch motivet var ju inte så kul i alla fall.

DSC02695

Kilar in här ett tag,  åt ingen frukost.

DSC02689

Det blev fralla, juice och kaffe till mig och sex servetter till kameralinsen.

DSC02692

Bilderna blir inte bra här innifrån i det här vädret, det här föreställer i alla fall en tjej i rosa regnjacka som letar efter något nederst i sin stora handväska, eller så försöker hon fylla den med vatten. 

DSC02702

Drottninggatan vargtimmen mellan rusningstrafiken och affärerna öppnar, roligare än såhär blir det inte. Det enda som ser roligt ut, är nog jag som klättrat upp på bänken, för att få bättre bildvinkel. 

DSC02705

Affärerna öppnade in och ut ur dom en stund, men nu var det ju ruskvädret den sista sommardagen som skulle skildras och inte slutrean den här sommaren på HM. Spårvagnen, nu vet jag. 

DSC02706

Vi åker ut till Djurgården och tar färjan, jag tänkte ändå luncha på Blå Dörren vid Slussen. Här ser vi ännu en nackdel med paraplyer förutom att dom är i vägen för andra i stan. Man kan inte sitta med dom när det regnar för då blir man blöt om både baken och knäna. 

DSC02716

Men nu duggar det bara så jag svidar om på huvudet från fiskargumma till storstadshipster, skärmen på kepsen räddar min mascara när det regnar såhär lite. 

DSC02707

Fotot är taget från spårvagnen, det är första gånget jag ser det här, men jag hört talas om det. Galosher är trendigt bland bankmän, som sätter dom på finskorna när dom går på lunch. Jag har inget mot färgen, den livar upp i det här vädret, men formen. Dom påminner om sådana där blåa saker man hasar runt i på vårdcentralen, för att skydda golvet. Sen verkar dom inte funka eftersom han har kvar fötterna på pedalerna.

DSC02708

Själv gick jag på SMHIs rekommendationer och satsade på högvatten. Sanningen låg väl ungefär mitt emellan dom här och galoscherna.

DSC02711

Hoppar av vid Allmänna gränd,  oranga galoscher hade man tydligen inte på 70-talet. Då var folk stiligt och anständigt klädda utan att sticka ut 🙂

DSC02712

Nere vd färjan vid Grönan, man kan betala med SL kort Bankkort eller ……..

DSC02714

Så har man sydväst eftersom den passar så bra på sjön. Man lägger sydvästen på avläsaren, då lyser det grönt och man kan gå igenom. Regnar det mycket och man har den på så kan man bocka sig framåt och gnugga lite. 

Just det, har man paraply räknas det som kolli och kostar extra.

DSC02718

Tog på den igen,eftersom man skall ha färdbeviset framme, sen blåste ett fint duggregn från sidan, sånt där som  tränger in överallt, får se om mascaran sitter kvar. 

DSC02720

Den här båten skulle jag kunna tänka mig att ha i bokhyllan om jag hittar en tillräckligt stor flaska att stoppa den i. 

DSC02721

Titta här kommer jag. 

DSC02723

Jag tog en sväng in i Gamla Stan, vid Järntorget satt dom sista entusiasterna på uteserveringen.

DSC02724  

Ni ser själva man varken märker eller hör det här fina regnet, men det blir väldans blött av det. Nu måste jag kolla hur jag ser ut kring ögonen, glömt spegel så jag får använda kameran. 

DSC02725

Ha ha, titta vek up skärmen allt sitter där det ska efter att jag varit ute i flera timmar. Om någon undrar över min konstiga hårfärg nere till vänster, så beror den på att jag såg så himla blek ut efter den här sommaren, så jag drog upp mättnaden på bilden. Sen är inte mitt hår fotogeniskt, färgen varierar med ljuset när man fotar. Headern ligger närmast sanningen. 

DSC02726

Sådär, galonhatt rules, vek ned den igen och gick över Slussen, där det duggade från alla håll samtidigt. Sen vek jag upp på Hornsgatan, bytte till keps och drog upp håret ur kragen gick tillbaka runt hörnet och in på Blå Dörren . Tyckte jag gjorde en effektfull entre i hipsterlandet, men ingen verkade bry sig. Tycker det är mysigt att drälla runt på stan i oväder, men folk blir så himla självupptagna då. 

Nu sitter jag i alla fall barhuvad i jeansjacka på uteserveringen och äter fläskfile med pressad potatis. rätt kaxigt.

Eller förresten.

DSC02727

Om man nu kan kalla det här för ute?

Akkurat och Blå Dörren tävlar i att kapsla in sina uteserveringar mest så man kan sitta ute i regnet. 

Sådär då var sommaren 2017 avklarad och kan läggas med beaktande till handlingarna.

DSC_6220

Om det nu inte kommer en värmebölja i mitten på September.

Hoppet lär ju vara det sista som överger en.

DSC02634

Men blir man övergiven av hoppet så får man väl hoppa i vattenpölarna, rätt kul det med. 

KajsaLisa

 

 

 

 

.

 

 

8 Responses

 1. många intressanta bra bilder!

 2. Det var helt otroligt vilken regnig sommar som du har råkat ut för!
  Ojoj.
  Lidköping har hållit sig lugn med flera soldagar och mycket balkonghäng på förmiddarna (kvällen är solen på andra sidan och ej hos mig).
  Tack för alla bilder, ovanliga, vanliga, roliga, blöta, you name it. 😀
  Ha det gott.

 3. ”You made your point”;:-)
  Gillar ”Way out”-tavlan i din hall, riktigt coolt! Åsså rulltrapporna i den nya stationen – otroligt läckert!
  Å din ögonmakeup – WOW, den höll ju och överlevde oskadd. Bra jobbat där:-)

 4. Det här var bland det roligaste inlägg jag sett på länge.
  Har aldrig varit hit; råkade bara halka in (i en vattenpuss kanske).
  Vilken otrolig promenad du gjorde. Och typiskt svensk att sitta
  utomhus och äta, oberoende av väder. Är det sommar, så är det!

  Kommer defiitivt tillbaka.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: