• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

JUST ASK THEM

Det här temat var klurigt och det skall det vara men ask, jag fotar ju inte  lådor. 

justask

Jag har löst den här uppgiften hos Gemsweeklyphotochallenge.på två sätt och dom ligger så långt ifrån varandra att det blir två bidrag, ett släpper jag nu och ett senare i veckan, det går inte att kombinera dom eftersom det ena är ett fototips och det andra är sen story hur jag löste uppgiften, med bilder från idag.. 

Jajamennsan ni vet vad som väntar, men jag hade planerat det här just idag och jag råder inte över vädret. 

Med just ask them menar jag att fota folk man inte känner. Nej inte smyg utan man skall fråga, så dom engagerar sig.

Får man fota folk på jobbet?

DSC_0197

Nja man bör ju inte störa dom som jobbar, men den här bilden på stinsen tog jag mellan två tåg på Oxford Circus. Han vred på huvudet så jag fick honom i profil. så han är nog van vid turister.

Betala för sig.

DSC_0265 

Den här bilden tog jag från en båt i hamnen i Banjul Gambias huvudstad. Det bör finnas en story kring varje bra bild. Den här killen kom förbi och ville sälja en limpa cigaretter, Troligtvis hade någon kompis som jobbade på Philip Morrisfabriken en bit bort skickat den över staketet.

Den som köpte limpan prutade i vanlig ordning fast priset var toklågt. Efter betalningen ångrade han att han gått med på att sälja så billigt. . Då fick jag en ide, köp jag betalar mellanskillnaden om du ställer upp på bild. 

Alla parter gillade den här lösningen och tobaksbolaget blev blåst på pengarna. 

Tjugosekundersregeln.

DSC_0840

Den har jag hittat på själv. Från det att du frågar och personen känner sig utvald och smickrad har du max 20 sekunder på dig att sätta bilden innan din modell börjar tänka vad är det där för idiot egentligen och det kommer att synas på bilden. Ha kameran inställd när du frågar. 

Sen försök inte arrangera, det fungerar inte. 

Men den här tjejen bröt mot alla regler.

Att fota en rockfotograf.

IMG_3117 (kopia) 2

Mick Rock är en av världens mest berömda rockfotografer, hängde med Bowie, Lou Reed och Iggy Pop  på 70-talet. Han har fotat omslag till bland annat Queen och Joan Jett. För några år sen ställde han ut på ett galleri i Stockholm, så jag åkte dit. Jag ville ha en bild på honom ihop med omslaget till kultplattan Raw Power med Iggy and The Stooges. Eftersom farsan har den vinylen tänkte jag överraska honom. 

Först såg han bara lömsk ut så jag försökte lite försiktigt få honom att agera.

IMG_3120

 

Där satt den, fuck Iggy.

Det mest kända han gjort fast inte många vet vem det är, är nog att han filmade  den här videon med Bowie. 

Som ni er så är det aldrig fel att fråga, man kan inte få mer än ett nej. känns det pinsamt så börja med gatumusiker och artister, inga problem om man betalar en slant.  

Men vänta med rockfotograferna dom är lite mer komplicerade 🙂

KajsaLisa

22 Responses

 1. Ja, det inlägget lät nog ingen slå;-) Har inte ens tänkt på att ”fråga” på engelska, utan har letat fysiska askar, som jag faktiskt har hittat också.
  Ett suveränt bidrag till temat måste jag säga:-)

  PS. Kolla hos Kråkvinklar. h*n har hittat ett träd som heter ask;-) DS.

 2. Härliga bilder och bra tips! Väntar med spänning på del 2.

 3. Just Ask! Tumme upp! Du lägger mycket engagemang och intresse i dina inlägg!

 4. Spennande og morsom tolkning.

 5. Härlig innovativ vinkling av ordet ask. Där satt den, liksom. 🙂

 6. Bra tips om att fota människor!
  Ingrid

 7. Jag tycker du är tuff som frågar vilt främmande människor om du får fota dem. Jag är alldeles för feg för det, jag törs knappt fråga folk jag känner :). Många vill ogärna vara med på bild. Det var länge sedan jag var i Banjul, Gamiba. Kul att bli påmind om det landet.

 8. Ska bli spännande att de del 2!

 9. Oslagbar tolkning. Var också inne på engelskans ask men valde hålla mig till svenska. Ser fram emot nummer två. Allt gott. Kram Maria

 10. Bilden med stinsen är färgstark och lite oväntad. Inte alla som har orange tuppkam. 😉

 11. Intressant tolkning och den första på stinsen är ju helt fantastisk! Extra plus för handen med mobilen i bakgrunden som förvillar och gör bilden extra intressant! Sista bilden på rockfotografen är också toppen! Kul att du fick honom att bli lite mera inbjudande! 🙂

  • Det jag själv tänkt på när det gäller stinsen är att han blev lite hoptryckt på grund av brännvidden. Det är smala perronger och det var svårt att få in honom i bild.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: