• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

JAKTEN PÅ ASKEN

Den här fotoutmaning hos  Gemsweeklyphotochallenge ASK var klurig. För att lyckas tänkte jag i två spår förra veckan, ett släppte jag i Måndags, sen det andra spåret skulle hänga på, men det blev en massa bilder den dagen, så jag satte ihop ett extra inlägg om hur jag jobbade fram det.

Förra veckan

DSC_3114

Varför brainstorma när man kan googlestorma, och jag hittade vad jag ville, på Måndag sticker jag och tar bilden efter jobbet, slutar tidigt, sen släpper jag inlägget på kvällen. perfekt.

Måndag morgon vid köksbordet  jätte jättetidig.

DSC02737

Kolsvart det blåser och regnet piskar mot rutan, nu har jag sprungit runt i en lång regnrock och fotat så mycket att det vore ju inte helt fel med lite omväxling.

DSC02786

Men nä nä, idag skall det fotas ask och det öser ned på tvären. Äsch, gilla läget den har hunnit torka och jag slipper bli blöt.

DSC_2964

På väg till tunnelbanan, undrar om det det här kanske är en ask som sticker ut över gatan. Jag kanske redan löst utmaningen. Men eftersom jag delar in träd i dom som sticks, alltså barrträd och dom som inte gör det alltså lövträd, så kan är det lite svårt att avgöra om det är en ask.

DSC02635

Okej om det nu är en ask så kan man definiera den på följande sätt.  Dom sticks inte och helt värdelösa att stå under när det regnar, kolla själva.

 

DSC02751

Okej, buss sista biten till jobbet. Det öser fortfarande ned men jag har i alla fall fotat en möjlig ask, efter jobbet jag fota en äkta certifierad ask.

DSC02776

Hej jobbet nu är jag här, vad glad jag låter. Kanske är det för att jag skall gå hem tidigare idag.

Senare i omklädningsrummet.

DSC02797

Då var dagen slut, nu duggregnar det bara, nu kan jag i alla fall använda kepsen

DSC02778

Okej jag skall hem nu kan du öppna dig? Nej jag  jobbar på avdelning fyra, du måste känna igen mig jag bor ju numera i den här gröna rocken. Jaha, svarta galonhatten, nej den ligger i ryggan man måste ju liksom få variera sig matchat rocken med min tweedkeps från Irland.

DSC_9571 2

Nu mysduggregnar det bara och jag älskar min outfit, fäller upp kragen drar ned kepsen i pannan och kör ned händerna i fickorna på regnrocken. Känner mig som en real irlish girl i mitt röda hår. Nu skall asken fotas men först skall jag handla mat. 

DSC02748

Väntar på bussen, nu känns det som dropparna blir större, inget mysduggregn här inte . 

DSC02749

Japp det drar ihop sig ordentligt nu, han i röda jackan ökar farten och hennes paraply åker ner över axlarna, min sydväst ligger under en massa mat i ryggan. 

DSC02787 10

Nix det går inte att plocka upp mjöl och Falu Rågrut nu. Snabbt över gatan, in under asken  och gräver fram den ur ryggan. 

DSC_9002-1

Fixat, det är säkert en ask jag står under, den här asken var lite mer vattentät än trädet i morse. 

DSC02750 10

Herregud säger jag, det är som någon där uppe håller hinkar med vatten över mig och sju minuter kvar tills bussen kommer.  Tycker synd om dom två med paraplyet. Erbjöd mig att om dom sprang över gatan till andra sidan där busshållplatsen har tak kunde jag uppehålla bussen.  Håller mig torr i den här outfiten, så själv kan jag lugnt stå kvar.  Men dom kom inte över gatan i gympadojor, det rinner inte undan och är nästan uppe vid trottoarkanten. 

 

Fy fan för SL, hur svårt kan det vara att sätta upp ett tak på en busshållplats.

DSC02791

Det där var klantigt, skulle vänt på ryggsäcken så jag inte blötte ned sätet. Men vad då förresten det rinner ju om hela mig med men det är SLs fel, kan dom inte fixa ett tak så får dom väl hålla med handduk. 

DSC02753

Du busschaffisen, det är säkert en av dina högt uppsatta chefer som springer mot taxin Stänk ned honom och hälsa från dom med blåa paraplyet som steg på samtidigt som mig. 

DSC02752

Nästan 100 meter att gå, det räcker nog för att jag skall kunna blöta ned sätena i tunnelbanan också. 

Framme vid målet på Hötorget. 

DSC02756

Inte nog med det här jävla vädret nu har man ställt en lastbil bredvid asken också. 

DSC02755

Men har jag fixat att ta mig hit så, vi vinklar kameran  lite, där satt bilden. 

DSC02754

Just det här är själva Askbeviset ni kan läsa själva om ni tror det är en gran. 

DSC02736

På väg hem igen, många verkar åka bil idag, undrar varför, kanske för att det är så mysigt att stå under askarna där borta när det regnar. 

DSC02758

Jaha, suck bara att hänga upp på tork igen. Men det är ju i och för sig bättre att den är blöt än att jag är det, för jag vill inte hänga där.  Finns det något mysigare än att hänga av sig allt vatten och sätta på en kopp te. 

Men i Tisdags så kollade jag vädret på de på radio TV och nätet för säkerhets skull. 

Det skulle bli sol !

DSC02766

Äntligen få klä sig lite roligare en cool höstoutfit, med jeans till och tweedkepsen givetvis.

På vägen från jobbet

DSC02762

Sticker in till stan idag igen, idag behövs inget tak på hållplatsen. 

Sådär, nu var det här långa inlägget slut nu lägger jag ned kameran i ryggan.

VA !!!!!!!!!!!!!

DSC02803

Driver någon med mig, jag hängde upp regnrocken och sydvästen  i badrummet på tork igår eller börjar jag bli senil. Sen tog jag ur matlådan när jag kom till jobbet och då låg bara kameran i den. Jo jag är säker på det. 

imagesVad var det där, det lät ju som åskan. Men vänta nu, jag fotade ju en blå himmel för en minut sen. Nu börjar jag verkligen känna dåliga vibbar. 

 

DSC02769 2

Fan det här är ju creepy.

Okej har man bad karma så har man, det blev ingen tweedkeps idag heller.

 Det är bara att klä på sig, sen går jag in under asken på andra sidan gatan, ringer SL och skäller ut dom.

KajsaLisa

 

 

 

 

20 Responses

 1. vi hade också lite regn igår men fotade inte, sydvästen var bra att ha, regnbågar springer jag efter.

 2. Nu fick jag veta att det är en ask som står på Hötorget. 🙂 Ska kolla in den lite bättre nästa gång och inte bara gå förbi.

 3. Mycken möda och stort besvär för att fånga en ask men ack så underhållande att ta del av!

 4. Busväder har vi också haft i dag, vet inte hurdant vädret var då jag var på Corfu.
  Jag vågade inte fotografera trädet ASK, tänkte att det kunde bli fel – inte en gran kanske, den känner jag till, men asken vete tusan 🙂

 5. Tack för varningen i din kommentar hos mig!!! Borde nog inte gått in här;-) Det som är roligt – eller nej, roligt är det inte – är att Täby inte alls har fått så mycket regn som du visar upp. Inte på flera månader. Det kommer enstaka regndroppar då och då, men absolut inget ösregn.
  å det är kanske lika bra att jag kikade in här för att se vad jag har ”missat” här;-)

  Sista bilden är enormt bra – love it!

  • Det har faktiskt inte regnat så mycket den här sommaren hos mig heller, men i Måndags fram till två ungefär vräkte det ner stundtals. Morgonen var värst

 6. Tack för ett superhärligt inlägg! Set blev många skratt hos mig. Men jag förstår till fullo att det inte var roligt i allt regn, men du hade bra regnkläder i alla fall. Nog så viktigt. Och asken hittad edu ju efter vissa umbäranden och tålmodighet. Bra jobbat! Kanske kan du också öka SLs förståelse för att regnskydd kan behövas.
  Trevlig kväll.
  PS min ask (trädet) finns på Söder.

  • Egentligen hade jag rätt roligt hela tiden. När jag skriver sådana här långa inlägg så tänker jag ut handlingen unde tiden jag fotar Det här dagen föll allt på plats. Sen klarar den här rocken vilket oväder som helst om man använder sydväst och stövlar, så jag blev bara lite blöt i håret vid busshållplatsen.

 7. Hahaha….har du alltså letat efter trädet Ask? Riktigt roligt! Det första trädet är omöjligt att se vad det är men det andra trädet är i alla fall en Lönn! Det tredje, som då tydligen var målet, är du säker på att det är en Ask? Den är väldigt lik en Ask men jag har aldrig sett en stad som har en Ask som träd på det sättet? Det är liksom inte ett stadsträd! :O)

  Men roligt att läsa var det i alla fall! 🙂

 8. En spännande jakt du tar med oss på! Du har sinne för detaljer under letandets gång 🙂

 9. Jag läste ditt inlägg tre gånger och för varje gång fick jag bara roligare, så nu sitter jag här och storskrattar åt ditt inlägg om ask.

 10. Haha vilket underbart inlägg och tolkning av temat ask och vilket jobb du la ned wow tackar för att jag fick veta att det finns en ask vid Hötorget sådant som man aldrig i vanliga fall ens tänker på !!
  KRAM

Kommentera

%d bloggare gillar detta: