• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

UPPFRISKANDE

Hann precis in på Akkurat i Fredags eftermiddag innan dom tog bort lunchen och duggregnet tog ordentilig fart,  skakade ur dropparna ur jeansjackan och åt en god lunch.

DSC02947

Det här är avkoppling, sitta efter lunchen med en god öl, stirra ut på stressade flaxande paraplyer  längst en grå regnig Hornsgata och tömma hjärnan på slaggprodukter.

DSC02949

Ju mer det flaxar ju mer avstressad blir jag. Sparat lite bröd med pepparotssmör som tilltugg.

DSC02948

En öl till dom riktigt mörka höstölen har inte dykt upp än, men ben här brunbelgiska Maartens Dubbel från Uppsala brygghus var riktigt god. Det här är tredje ölen om man räknar in lunchölen och jag börjar känna mig rätt såsig, var på jobbet tidigt i morse, orkar jag gå in i Gamla Stan och fota dörrar till fotoutmaningen och våt gatsten?

Ja jag har en ide hur jag skall lösa det.

DSC02950

Den här Septembermånaden kan man inte räkna med att gå runt i jeansjacka helt ostraffad, dessutom är jag gammal scout så jag älskar när jag har rätt och SMHI fel, åt bägge håll givetvis. Jeansjackan åker ner i ryggan regnrocken upp, men sydvästen får ligga kvar, då blir jag pigg . 

DSC02951

Busshållplats vid Södermalmstorg, nej jag skall promenera men duggregn är mycket lättare att fota på en glasruta. Upp med allt hår och stänger igen i halsen. Nu går jag genom blåshålet Slussen med flaxande vilt hår in i Gamla Stan. 

DSC02954

Inne i Gamla Stan, kvicknade till ordentligt. Nej det är inte så farligt eftersom jag bara blir blöt om håret och man inte kan frysa där, kändes faktiskt uppfriskande. Men uteserveringarna verkar inte locka längre. 

DSC02959

Inte ens dom under tak. 

DSC02976

På den uteserveringen satt jag i Juni och drack en god drink, efter ett lyckat CD inköp.

DSC01834

Känns som det inte var så länge sen, men det var det nog.

DSC02972

Uppe vid Stortorget japanerna har gått hotell ur huse för att stå i regnet och stirra på husväggar. I slutet av nittiotalet var det Pandora och Meja som var trendiga i Japan, nu är det tydligen svenska väggar som gäller. Nej det duggregnar bara fortfarande men det är tätare mellan dropparna. 

DSC02960

Egentligen vill jag fota den grå vardagen här utan turister, senare i Oktober om det är sånt här väder försöker jag igen. Den här bilden känns vardag. 

DSC02974

Eller den här, men det saknas en sopbil på tomgång. Som ni ser  allt mer problem med vatten på linsen. Mitt hår är inte längre sådär flaxande vilt utan mer platt och drypande. Tar en selfie och kollar. 

Oj då, herregud

Gått runt i nästan två timmar, dags att leta rätt på ett fik med toa och spegel tror jag. 

DSC02982

Neeej inte nu igen jag skulle ju pilla bort det blöta håret ur ansiktet, inte dra bort det med ärmen. 

Äsch gör det reflexmässigt och värre kan det väl inte bli.

Senare på Västerlångatan.

DSC02985

”Vi har en massa färger vilken tycker du passar?”

”Öhh vaddå”

”Paraplyerna alltså”

”Nej, jag är bara inne och tittar på era designsaker, jag skall inte ha något paraply.”

DSC_6532-2Hon tittade underligt på mig och hade tydligen tyckt jag var dagens mest klockrena kund.

Men hon blev intresserad av min vadlånga regnrock, undrade vad det var för märke och var jag köpt den.

Jag svarade att eftersom den legat i militärens mobiliseringsförråd sen 1960 så visste jag inte. Men googla på det.

Tydligen är jag  jättetrendig, hade ingen aning om det. Jag kanske skulle platsa som dränkt katt på en catwalk

stutterheim-spring-2014

Tja, den saknar ju huva, men blött hår är skönare än blöta jeans påpekade jag, samtidigt som jag sneglade på dom svindyra trendiga regnjackor som hängde i fönstret och slutade vid rumpan. 

DSC03012

Köpte en påse rosa gem istället som jag gillade, matchar mitt rosa pennställ från IKEA. Pennorna kommer från Harrods i London så lite lyxigt är det ju. 

Inne på cafeet.

DSCO02987

Toa med spegel, rätt coolt egentligen skall jag låta det vara så här och kolla in folks reaktioner, kan ju dekorera håret med rosa gem också. Eller förresten, tvål och vatten det blir natural look resten av dagen. 

DSC02988

Köpte kaffe med blåbärspaj, hängde av mig resten av vattnet och satt länge.

DSC02995

När jag kom ut hade det mörknat och nu var det inte uppfriskande utan bara ruggigt. Jeansjackan åkte på under rocken, allt nyborstat hår placerades omsorgsfullt innanför kragen och sydvästen åkte ned över öronen. Sen gick jag runt och mös tills affärerna stängde. 

DSC02997

Jag skall försöka pricka in en regnig Tisdagsförmiddag senare i Oktober, alltså mellan dom japanska turisterna och julskyltningen.

Då skall jag fota en sopbil på tomgång på Stortorget

KajsaLisa

 

 

 

18 Responses

 1. väldans… jag har sommarkläder i solsken i Göteborg, närmare +20°C

 2. Haha! Älskar dina härliga berättelser 😀

  Så då har du planerna klara för oktober också. Åtminstone för en tisdagsförmiddag. 🙂

 3. Hahaha! Jag verkligen älskar din vampyr- alternativt zombie-look! Sedan tycker jag mycket om din selfie som visar håret. En mycket lyckad bild. Å tur att du inte dekorerade håret med rosa gem – det hade skurit sig rejält med din hårfärg;-)

 4. Kul att få följa med på din fotorunda och jag ser fram emot bilden på sopbilen på tomgång på stortorget. 🙂

 5. Vilken härlig betraktelse! Och så läckra foton. Jag kände igen allt som var med på bilderna och dett är ju även delvis mina kvarter där jag ofta går. Men jag har ännu inte gjort det i regn. Inser att en adekvat klädsel snarast bör införskaffas.
  Vad gäller gamla kläder svepte jag i ungdomen, i mitten av 1960 talet runt i en gammal grön, gigantisk militärparkas som var inköpt i militärbutiken IMPO på Gamla Brogata. Till detta svarta mancheter byxor, en speciell sorts skor i mocka av märket Mantovani (alla skulle ha sådana) Till detta tjocka strumpor i rosa, blott eller vitt. Ja, du kan tänka dig. Eller kanske inte. Tror det var lite av ”modsstil” som det då hette.
  Men det var då det.

  • Tror att parkas är trendigt igen, allt går i cirklar. Det blir mycket bättre färger i regn speciellt gatstenen så det är bara att testa.

 6. Oj, såsom det regnat den här sommaren o hösten!
  Men fin hårfärg och mysiga gränder och att koppla av med lunch och/eller öl är ju aldrig fel!

 7. ja det är kul o sitta okola folk gillar ja me men regnväder är inte skoj såh oppas ni har lite sol nu annars skickar ja lite kram o fin söndag

 8. Kan riktigt känna regnet o då vill man inte vara ute ha ha fina bilder 🙂 skön söndag

Kommentera

%d bloggare gillar detta: