• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

FÅGLAR VARFÖR INTE

Varför fotar jag inte fåglar?

Jovisst jag har försökt så det är ingen ide att peppa mig.

Som tur är har jag några gamla bilder till veckans fotoutmaning hos Gemsweeklyphotochallenge

DSC_0444

Skall berätta om mitt försök för flera år sen, i ett Mangroverträsk i Gambiafloden.

Jag borde vetat bättre men var oerfaren som fotograf, man påverkas av andra, jag gick liksom runt och trodde att om man inte kröp runt i buskarna med ett stuprör på kameran  för att föreviga den perfekta fågeln så var man inte fotograf.

Fåglarna var viktigast.

DSC_0451 (kopia)

Hade jag tänkt till lite, hade jag lärt mig av den här diskussionen med en fågelnörd, jag hade på en scouthajk tidigare.

”Kajsa hör du näktergalen?”

Jasså är det en sån

”Kajsa du borde lära dig mer om fåglar.”

”Varför det, jag har suttit på uteserveringar och spanat in snygga killar utan att jag vet vad dom heter, det funkar ju.”

DSC_0456

Men nu satt jag där i mangroverträsket i en ranglig båt, med mitt nyinköpta 300 objektiv. Jag gav 2000 för det och glad att jag inte köpte ett dyrare för jag har aldrig använt det sen dess. 

DSC_0458

Jag insåg nu att fåglar var inte ett dugg spännande och att det säkert fanns roligare saker att fota. 

En bekräftelse på detta fick jag ett år senare, när jag lade ut den här bilden från Mangroverträsket på Fototriss. Jag tyckte att jag hade hittat på en bra ordvits. 

DSC_0460

Detta är ingen fiskljuse det är en motljuse.

Men alla reagerade på själva bilden och skrev wow. Själv begrep jag inte varför. 

Är då detta bortförklaringar?

Fåglar kan vara svåra att fota, jag kanske saknar tålamodet att lära mig det. 

DSC_2665

Nej jag tror inte det.

Jag kanske är för bekväm för att gå ut och fota.

DSC02736

Nej inte det heller.

Jag är tyvärr bara så himla ointresserad.

DSC_7176

Lägger in min bästa fågelbild, det här är en fågeldusch, funkar som ett fågelbad ungefär.Dom sitter och duschar i regnet. Men det här är inte fåglar i ett mangroverträsk i Gambia, utan streetbirds i London. 

Och det är givetvis en helt annan sak. 

KajsaLisa

 

28 Responses

 1. Hahaha! Vi var också i Gambia för många år sedan, men det enda vi såg där var alla slags apor och krokodiler Å en digitalkamera hade jag inte där heller – tyvärr;-)

  Sista bilden tar helt klar priset i det inlägget:-) Å visst tar man fler bilder på (konstiga) fåglar än vad man minns…

  Ett toppen inlägg:-)

 2. Svar: Tusen tack för den länken.Fastnade direkt för den här klockan: BGA240L-1A. Har dock inte klurat ut än hur jag får hem den från USA, då den bara verkar säljas där.

 3. trodde jag kommit till fel blogg…. 😳

 4. Hehe… jag har också suttit i en ranglig båt bland mangroven i Gambia. Det hade jag helt glömt bort tills du visade dina bilder därifrån. Att fota fåglar har jag inte heller fastnat för, tror också det beror på bristande intresse. Min man försöker ibland få mig att fota fåglar och det var från ett sån’t tillfälle jag har en bild till veckans tema :-).

 5. Haha! Jag älskar fåglar (utom attackduvor på restauranger) och fotar ofta pippisar. Men bilderna blir sällan särskilt bra. Det blir å andra sidan inte andra bilder heller, men jag är glad ändå 🙂

  Gillar din motljuse (som faktiskt är en skarv) (kan liksom inte låta bli att påpeka det, förlåt… 😉 )

 6. Verkar bekvämare att fota fåglar i London än i Gambia!

 7. Häftig sista bild! VAd tittar de på? Vad väntar de på?

 8. Jag gillar sista bilden med måsarna. Kul att en del sitter med längre avstånd mellan varandra och andra sitter nära varandra.

 9. Be inte om ursäkt eller ge någon förklaring för min del – ett alldeles utmärkt inlägg med spännande och fina bilder. Med mina mått mätt behöver inte en bra bild vara en bra bild rent fototeknisk. Kvinna på bilder har klara stråk av fågel i sig 🙂

 10. Flotte bilder.

 11. Den sista bilden är jättehäftig och full med fåglar! Men din motljusbild är otroligt läcker! Jag tycker du ska vara mera stolt över den bilden än ordvitsen som förvisso var lite rolig!
  Jag är inte mycket för att fotografera fåglar heller! Inte för att jag är helt ointresserad utan för att jag inte orkar ta mig dit de finns, inte har rätt utrustning och definitivt inte tålamodet! Får jag tillfälle att fotografera en fin fågelbild tar jag absolut chansen! Som med alla motiv! Jag är nog en allätare när det gäller fotografering. Jag gillar fina bilder och jag vill kunna fotografera allt fint! :O)

 12. Gillar skarpt dina streetbirds 🙂

 13. Spännande bilder – bra jobbat!

  Svar; Den hade kraschat in i köksfönstret och var lite groggy – man får passa på 🙂 Den kvicknade snart till och kunde flyga igen.
  Tack för din kommentar 🙂

 14. Fantastiska fågelbilder trots att du inte fotar fåglar har du fångat dessa perfekt och du det är ett WOW för motljus fotot vilken fågel det än är haha ett härligt och underbart kajsainlägg som vanligt
  KRAM

Kommentera

%d bloggare gillar detta: