• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

HÖNSMAMMANDE MORSOR VÄDERGUDAR OCH HÄNSYNSFULLA UTOMJORDINGAR

DSC03053

I Onsdags kom jag på att jag skulle göra ett soligt inlägg, efter allt regn och rusk. Efter jobbet skulle jag äta middag hos en gammal kompis. Eftermiddagen var toppen när jag åkte dit.

DSC03060

Alizza i Cd spelaren på hög volym.

DSC03056

Sen jeansjacka och nedvevad sidoruta i Oktober, börjar tro att sommaren äntligen är här.

DSC03061

Ja titta, macken lovar att sommaren kommit och den kommer att bli lång också. Passar på att tanka eftersom morsan skall låna bilen av mig i morgon, skall lämna den i kväll. Jag har en underbar morsa men hon har två problem. Dels hatar hon att tanka och blir nojig om mätaren står under hälften. Dels är hon en riktig hönsmamma vilket kan skapa konflikter.

DSC03062

Ja titta till och med parkeringsautomaterna är gröna fortfarande och himlen är blå. Det är sommaren som kommit.

Några timmar senare

Det var nu det här inlägget sket sig.

Men jag hann ju inte ta så många solbilder, dessutom är den sista helt outstanding så för att få ihop hela inlägget så blir det som vanligt tyvärr. 🙂

 

Nu hem till morsan och lämna bilen, vänta vad är det här nu då?

DSC03071

Äsch  det är nog bara en skur.

DSC03087

En halvtimma senare efter att jag forcerat vattenmassorna långsamt, med vindrutetorkarna på full hastighet. Nej, jag står inte hos morsan, utan hemma hos mig. Det kanske inte är så vettigt att gå hem från henne i jeansjacka, får nog börja sluta drömma om sommaroutfits. Skall försöka ta mig in snabbt och ta på regnkläder.

DSC03088

Herregud, sju grader, måste vara vädergudarna som inte gillar mina sommargriller och min jeansjacka, nu har dom  planerat att jag skall bli dyngsur och frysa ihjäl.

DSC03111

Okej bakom den där grinden med den ”välansade” häcken ligger mitt varma torra radhus, dit jag skall förflytta mig från min varma torra bil, fortast möjligt. Planen är följande, springer mot grinden som står på glänt, har dörrnyckeln i beredskap, snabbt in under vattenfallet från min orensade hängränna med gårdagens Metro över huvudet. In med nyckeln i låset vrid om och tryck ned handtaget, inne i värmen

Hur gick det då?

DSC03127

Tja sådär, tur att man har torkskåp.

DSC03129

 

Ett par gummistövlar med yllesockor.  regnrock med fleece under och en mössa med syväst över senare.

DSC03023

Just passerat hängrennan igen , när jag sprang in var det som någon hällde isvatten över mig, ruggigt otäckt, nu är det mer cosy, funkar bättre än Metro.

DSC03112

Hoppar in i bilen och åker till morsa och farsan.

Ni som tycker det här låter krångligt, varför kan inte morsan bara skjutsa hem mig och ta bilen? Jo jag har en morsa som oroar sig jämt, orolig för att jag skall bli blöt, kall, förkyld, antastad, eller något annat. Ger jag efter så blir hon bara ännu mer orolig. Men hon är väldigt snäll också,  så jag bråkar inte i onödan. Vänlig men bestämd heter det. Nu sa jag att jag skulle gå hem och så får det bli. 

DSC03119

Okej, farsan har blockerat garageuppfarten, nu fick jag en ide.

DSC03115

Det här blir jättebra, mycket vatten.

DSC03113

Det kunde i och för sig varit mer

Men det får duga.

Nu angriper jag hönsmammeriet med hönsdotteri.

DSC_3131

”Kajsa du är ju dyngsur har du gått hit?

”Nej, bilen står utanför grannen , farsans står ju på garageuppfarten.

”Vänta kör jag hem dig, du kan inte gå ut igen i det här vädret.”

DSC03116

”Morsan du ser hur jag ser ut, du har mjukisbyxor på dig du kommer att få lunginflammation. Dessutom står bilen i en sjö just nu och vattnet är iskallt. Glöm det.”

”Men du kommer att frysa när du går hem.” 

DSC_3137

 

”Kan du se ett enda ställe på mig där det kan läcka in, dessutom har jag ullsockor, fleecetröja och mössa i sydvästen.” 

”Men Kajsa måste du ha dom där hemska byxorna.”  (Bra, nu fick jag henne att tänka på annat )

”Dom syns ju inte under rocken, praktiskt va, ”

”Men ta med dig det här paraplyet.” 

SUCK

DSC03120

Okej, jag tog inte paraplyet för att vara snäll, eller inte riskera att bli blöt. Jag tog det för att jag inte skulle synas ovanifrån,. Dom där vädergudarna är arga på min nonchalanta attityd, ser dom att det är jag som springer runt och fotar så ställer dom till det ännu värre. Jag måste ju tänka på andra också som är ute för vädret är verkligen vidrigt. 

DSC03121

Passar på att fota några stänkande bilar. 

 Då hände det något.

DSC03125

Fäller ned paraplyet.

DSC03126

Ger dom där vädergudarna fingret .

 Nu har jag lyckats med något  som gjorde mig rätt kaxig.

DSC03122

Hade jag inte gått hem från morsan hade jag inte fått chansen att fota ett ufo. Kolla själva utomjordingarna svävar över gatan och stänker inte ned någon, det kallar jag hänsyn. 

Alla bilder är tagna med stillastående bil utom den på Essingeleden där jag höll kameran ovanför huvudet för att ha uppsikt över trafiken. 

Morsan fotade mig givetvis inte i hallen, tog dom två bilderna när jag kom hem till mig själv med fjärrutlösare. För övrigt gick allt till så här. 

KajsaLisa

 

 

 

 

 

 

10 Responses

 1. Trist att det sköna sommarvädert försvann i full fart. Men utan regnet hade kankse inte din betraktelse kommit till- Jag har läst, lett och tänkt på att rejäla regnkläder borde införskaffas. Hade helly Hansen ställ när vi hade segelbåt, men utslitet efter många år. Så nu får jag nog slå till på något rejält. Kanske ett solgult så att regnet håller sig borta.

 2. Hahaha! Vilken super rolig extremt blöt story. Dessutom kan jag konstatera att du inte ärvt många gener från din mamma;-)

 3. Hej å hå, vilken historia! 😀 ler stort. Ja, vädergudarna har varit på olika skiftande humör denna sommaren och hösten.
  Men, jag tror inte jag har lika blött i Lidköping 😀

 4. Men? Jag trodde att du alltid hade den där regnjackan med dig? 🙂

 5. Hahaa – kul inlägg fastän det inte är kul när regnet allt som oftast överraskar nuförtiden. Men fint var det då det var fint!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: