• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

GLAD MÅNDAG

Börjar gilla den här fotoutmaningen Gladmåndag  som Carita lägger upp. Jag har oftast haft tröttmåndag tidigare, nu får man anstränga sig lite extra för att hitta något roligt. 

DSC03203

Jobbade kväll idag och åkte in till stan på förmiddagen. Det här fotade jag vid Sergels Torg det måste göra fågelskådare glada,  bara att lyfta upp dom och studera. 

DSC03197

Det här blir jag inte så glad av visst gillar jag att man kan skymta hösthimlen, men hösthimlen försöker bara locka ut folk utan att dom tar med regnkläder. Känner en iskall vind från Drottninggatan och droppar av duggregn blåser in ovanför kragen på jeansjackan. 

Men det är några saker jag skall fixa medan jag är i stan. 

DSC03206

En god lunch gör en glad, sen köpte jag ett objektivlock för Canon till min Nikon för 75 kronor på Scandinavian Photo Står det Nikon på dom är dom av någon underlig anledning tre gånger dyrare. Dom ramlar av lika lätt bägge sorterna, så nu sparade jag pengar, kul.  

DSC03208

Bra utsikt från Jensens Boefhouse för streetfoto, men det hände inget spännande förutom en tjej som använde sin laptopp som paraply under en kortare skur, men det missade jag. Nu skall jag iväg och fixa bilder till Tisdagens fototema, sen till jobbet. 

På väg mot jobbet. 

DSC03212

Okej, nu är det allvar, hösthimlen har lockat ut alla mysmänniskor med tjocka stickade tröjor och skall förvandla dom till huttrande disktrasor. Själv har jag mindre än fem minuter till jobbet så jag hinner innan det brakar loss. 

DSC03213

Eller fan vad fort det här gick nu då. Shit jag är så jävla trött på det här. 

Okej min jeansjacka är jättekul att blöta ner, men du vet, jag dyker bara ned i min rygga och byter outfit så det går inte. Vänta fem minuter så jag hinner in på jobbet. Sen gör vi så att när jag går hem sent i kväll ,får du hälla hur mycket iskallt vatten som helst över mig, orkar fan inte trassla nu. 

DSC03215

Sen kom dom första stora dropparna, men dom fotade jag utanför ingången till jobbet ha ha. 

Snacka om att man är tjejen med tajming. 

DSC03231

Okej, nu har jag tagit en uppfriskande promenad till bussen i ett iskallt ösregn nu väntar jag på rätt buss, det var fel buss.

DSC03222

Sammanfattningsvis, förutom objektivlocket och lunchen är jag glad över att jag kunde glida runt hela förmiddagen i jeansjacka, hann in på jobbet utan behöva hänga upp en regnrock på tork för att gå 300 meter, så är jag givetvis glad att den och sydvästen låg i ryggan när jag skulle hem. 

Sen handlade det kanske inte om tajming, men so what a deal is a deal 🙂

KajsaLisa

 

 

6 Responses

 1. Den måndagen var ju glad 🙂 Ojektivlocket log jag länge till, det brukar vara ett återkommande problem… Jag har hittat några no mame på Tradera tex. med typ som ett senilsnöre… för jag har märkt att i stridens hetta kan man lägga ifrån sig locket vart som helst respektive tappa uti naturen… jag har ju två hundar där den vita spårar bra men så har jag den andra som inte hittar hem ens, tror du dom går samma väg tillbaka vid sök… så du kan ju tänka hur många lock jag spridit ute i naturen… Jag funderar på att måla mina vita på sommaren. Svart funkar bara på vintern 😉 Sydväst nyansen icke att förglömma heller 🙂 Jag har lyckats fått in ett tamron lock i min samling också… hur vet jag inte,

  • Oranga eller gula vore nog det bästa. Som tur är är gängan till filtren standard så har man rätt diameter på objektivet så passar alla lock oavsett märke.

 2. originaldelar sällan värt pengarna, solen skiner och jag gör höstfint i trädgården 😎

 3. Ja, några ljusglimtar finns det ju här, speciellt några av dina bilder gör mig riktigt glad – duvorna till exempel som huttrande samlas ”under tak”. Fotot med ett stycke blå himmel är ett annat och såklart bilden med ”ringarna” på vattnet. Urläckert ju!

  • Tack, ringarna på vattnet var snårast, fick springa runt i droppandet utanför jobbet och testa olika pölar, folk undrade nog vad jag sysslade med.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: