• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

HAR HÖSTRUSK ÖGON

Titeln på det här inlägget låter kanske lite underlig, men jag skall förklara. 

1280px-Isabel_eye

En orkan har ett öga, alltså ett område på mellan 30 och 60 kilometer där det är vindstilla. Vilket är förrädiskt. eftersom det blåser upp igen efter att ögat passerat. 

DSC03236

Idag misstänker jag att jag hamnade i höstruskögat, tog den här bilden snabbt på eftermiddagen när jag skulle till jobbet. Knallblå himmel och blå jeansjacka både dit och hem, det känns som det var evigheter sen det hände och jag njöt av solen idag. 

I morgon blir allt som vanligt igen eftersom ögat har passerat, tänkte köra lite blöt streetfotografering på förmiddagen. 

KajsaLisa

6 Responses

 1. Då var då riktigt synkade igår ser jag!!! Å idag var ordningen återställd – suck…

 2. Här har jag fått hålla i hatten så den inte blåser bort.

 3. Det där ögat har jag upplevt när vi hamnade mitt i orkanen Odile i Mexiko. Blåste som bara den! Trodde att fönstret skulle blåsa in (trots att dom hade stärkt det med tejp (!) tidigare på dan). Sen blev det helt plötsligt kusligt tyst i ett par timmar eller så, innan det brakade loss igen.
  När den hade dragit förbi var vi HELT utan kontakt med omvärlden i tre dygn innan vi lyckades ta oss därifrån med buss till ett ställe som inte var fullt så drabbat. Då uppskattar man verkligen det där med att ha el, vatten och telefon. Inte minst gillar man att det finns wiffi igen 😀

Kommentera

%d bloggare gillar detta: