• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 26 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

STREETART

Vet ni hur man avslöjar en förfalskning av en gammal oljemålning? Man tar lite sprit på en tops och gnuggar  mot duken. Färgas den så är det en förfalskning, eftersom oljefärg behöver hundra år på sig för att bli genomtorr. 

DSC_7204

Motsatsen, förgänglig konst tänker jag visa i Gemsweeklyphotochallenge på temat konst. Streetart målas snabbt över och det är bara att hoppas att den nya konstnären är lika bra eller helst bättre än den förra. 

DSC_7206

Bilderna är från Hackney Wick i London,  jag kommer att berätta om i min Londonserie som jag drar igång igen i helgen eller nästa vecka. 

DSC_2041

Jag har en massa bilder på lager, för här blev inte konsten bara förgänglig för att någon målade över den ,utan hela området gick ett grymt öde till mötes. 

DSC_1990

Men det här är nog den mest förgängliga konsten man kan uppleva. Regnet på den övre delen på rutan på en tvåvåningsbuss, jag har rätt många sådana bilder att visa upp också i serien. 

KajsaLisa

26 Responses

 1. Love it! Street art när en är som bäst med färg alltså. Å sista bilden är ju Street art à la KajsaLisa skapat med ”natural resources” om man säger så;-)

 2. Snyggt, bara det är tillåten vägg.

 3. Himla läckert med den typen av konst! 🙂 (Bara den inte är av typen klotter-konst, vilket tyvärr förekommer alltför ofta…)

  Hmm… Undrar om jag ska ta mig till Louvren och kolla upp om Mona-Lisa är äkta vara? Fast dom blir kanske lite sura där då… 😉

 4. Flotte bilder.
  Enige med deg, det siste naturlege kunstverket er fint.

 5. Kul att du också fotar graffiti!

 6. Foto är också konst, som fångar ögonblick som inte kommer tillbaka, så när man ser ett motiv så ska man se till att ta bilden. Man ångrar bara de bilder man inte tog. Gillar regnbilden från bussen.

 7. Verkligen uppiggande! En härlig tolkning av temat konst. Precis som BP fastnade jag också extra för sista bilden.

  Ser fram emot din Londonserie. Och jag hänger gärn amed.

 8. Graffiti kan vara hur snyggt som helst – på rätt ställe. Det där tops-knepet kan kanske vara lite riskfyllt att prova … 😀

 9. Snyggt med graffitti … men inte med klotter!
  regnbilden är kanon – älskar sådana motiv!

 10. Det är en speciell tjusning med förgänglig konst. Streetart liksom ex. isskulpturer. Det är tur att man kan föreviga konsten med kameran. Snygga bilder!

 11. Snygg graffiti kan man hitta i London! Det visar du på dina bilder.

 12. Mycket härlig konst här!
  Och intressant det där med hur man avslöjar en förfalskning!

 13. Gillar verkligen graffiti. Fanns ett hus på Frösön där det var fritt fram. Tog alltid en promenad därförbi för att se när det kom något nytt…. Nu är det tyvärr rivet…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: