• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

FRANSK LUNCH

I Fredags slutade jag jobbet jättetidigt. 

1280px-Flag_of_France.svg

Jag gav min franska Michelinkock, som brukar komponera min matlåda ledigt. Han skulle ställa upp i Kock VM, i grenen röd såsrand över korslagda sparrisar på vit fyrkantig tallrik.

DSC03560

Tyckte hans ide med ruccolablad med tre röda vinbär i övre högra hörnet, lät som ett vinnande koncept. Själv intog  jag min franska lunch på Akkurat, en gudomlig fisksoppa. 

Frankrike gick ju precis som vi vidare i fotbolls VM, vi får väl hoppas ifall vi möter dom, att dom inte är lika duktiga på att bolla boll som dom är på bolla baisse.

Till min Bouillabaisse tog jag en Skebo Drickarstout från Roslagen, dom där okultiverade fransmännen har aldrig begripit sig på bärs.

KajsaLisa

 

6 Responses

 1. fisk och musslor i Frankrike var en höjdare! ❤️

 2. Älskar det franska köket! Det där med korslagda sparrisar är klart överdrivet. Jag har sällan blivit så proppmätt som jag blivit på franska krogar 🙂

  Men att Skebo har gett sig in i ölbranschen? Det var en nyhet. Mamma bodde i en lägenhet hos Skebo. Ja, Skellefteåbostäder, alltså 😀

 3. Hahaha! Å jag som trodde att du hade noll koll på fotboll:-)))))))
  Bouillabaissen såg gudomligt god ut, men jag hade då aldrig valt en öl till soppan utan ett glas vitt vin. Men alla har vi ju olika smak så;-)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: