• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

PRE- FREDAGSMYS DET KRÅNGLIGA SÄTTET ATT KÖPA GODIS

Nej jag har inga spännande bilder på hallonbåtar, men för att inte ge upp veckans utmaning i Gems of my life, kommer jag att studera begreppet fredagsmys lite noggrannare och själva införskaffandet av just godis, vilket kan vara rätt komplicerat. 

Bilderna kommer från Fredagen 18de augusti och jag skrev om det här den 19de tidigare. 

Okej, Västberga handel 18 augusti och vi skall studera ett underligt fenomen. Egentligen handlar det om att det är bekvämt att ta bilen, för att handla sitt fredagsmys när det ösregnar, men att man inte kan åka bil in i affären. 

DSC02665

Vad är nu problemet? Det finns bilar här som kostar över 300000, en regnjacka lite över 500:- . Nej det är ingen som blivit överraskad det har ösregnat sen tidigt i morse. Svaret är nog att folk inte upplever detta som ett problem utan en utmaning eller sport. 

Vad pratar jag om?

Jo givetvis den ädla konsten att hitta en parkeringsplats, så nära ingången som möjligt.

Detta är nämligen en tävling

DSC02651

Jag skall försöka rent grafiskt förklara det här. Alla kryss är bilar fyrkanterna parkeringsplatser och pilarna är färdvägar. Dom streckade pilarna är gångvägarna och dom andra är bilarnas körriktning. Som ni ser håller en bil på att lämna en ruta och fyra gröna lurpassar på honom.

Platsen anses idealisk, lite förskjuten mot Coop, man jobbar nämligen i par. Han tar bolaget och hon tar Coop, men måste passera kundvagnsgaraget (grön fyrkant) så rent teoretiskt kommer bägge att bli lika blöta. 

Blå kryss är losers som gett upp och fått gå från bortersta raden. Lila kryss är en kö som går långt ut på gatan förbi OK, eftersom han längst fram tänker sno platsen från dom gröna

DSC02663

Min bil och gångväg är markerat med rött.  Jag kommer att hinna handla klart långt innan dom hittat en parkeringsplats, fast jag parkerat längst bort, dessutom slipper jag parkeringsskador från hysteriska bilägare. Nu verkar vädret trigga alla spelare ännu hårdare, galonrock rules. 

DSC_9559

Inne under tak, promenaden över parkeringen tog under två minuter. Jag tankade på OK på andra sidan gatan, då passade jag på att ta på  regnrocken och kavla upp jeansen. Helt emot reglerna,  bomullsskjorta eller kostym, eller blommig sommarklänning  gäller, sen helst tygskor med strumpor. Om det blir diskussion vem som vann, så kan man mäta hur mycket vatten strumporna innehåller, torrast vinner. 

DSC03568

Nu börjar mitt fredagsmysinköp naturgodis är gott.

DSC03172

Men det blev inget eftersom jag är så jättepräktig, det kan man unna sig ifall man tagit sin dramaten hit och väntar på bussen.

DSC02655

Nej det blir en grapefrukt frukt är godis vet ni väl.

DSC02658

Men kan det här vara godis? Visst, potatis är en rotfrukt och också godis. Nu till Systembolaget.

DSC02661

Nu kanske många tycker det jag skriver är trams, men här är beviset. På vägen mot Systemet var det nästan uppehåll och trycket har minskat betydligt på platserna. Nu tar dom tävlande igen sig med kaffe nere på OK i väntan på nästa störtregn, dags för final. 

DSC03567

Som jag sa frukt är godis den här ipan ser rätt fruktig ut, tar ett par. 

DSC03566

Rabarber, just det jag måste ju ha antioxidanter också, ätit på tok för mycket oxidanter den här veckan. Får åka vidare och handla. 

DSC02654

Ute från Systemet, nu börjar det igen alla finalister nere på OK släpper kaffet. 

DSC04340
 Snacka om finalväder. Jag fick hoppa in under taket till pantinlämningen för att skydda kameran.  Finalisterna har lämnat OK på andra sidan gatan och är på väg upp för rampen. Men jag struntar i vem som vinner just nu, måste vidare. Lägger ner med kameran i ryggan och plaskar ut med sandalerna mot bilen.

DSC02666

Kör sicksack genom kaoset.  Här ser vi en finalist som klantat till det på upploppet, hittat den perfekta parkeringen, in på Systemet och Coop, men när hon är tillbaka står han fortfarande kvar i kassan på Systemet med bilnycklarna. Hade dom synkat det här med mobilerna så hade dom kanske vunnit. 

DSC_8623

Inne i Söderhallarna, då man måste lämna bilen flera kvarter bort, visste dom tävlande det skulle dom få en chock. Nu fick jag äntligen tag på antioxidanter till fredagsmyset, förutom rabarber så innehåller marmeladen ingefära som lär vara bra för något jag inte kommer ihåg. 

Femton minuters uppfriskande promenad tillbaka till bilen och åkte hem för att mysa, med nysköljda fötter.

Just det en sak till, skulle ni uppleva detta när solen skiner och himlen är knallblå, så är det inget att förundras över. Dom är ute och tränar rätt ofta.

KajsaLisa

 

 

 

 

 

30 Responses

 1. vi tanter orkar gå, bara trettioårigar som måste parkera nära… finns en bok som heter Hallonbåtsflyktingar

 2. Ha ha ha! Kanon! Vilket inlägg och vilken grafisk bild över det hela. Toppen! Ännu en gång regnbilder hos dig, men som blir så himla bra! 🙂

 3. Så roligt inlägg!! Jag har heller aldrig fattat varför man måste stå närmast ingången!?!! Det kanske beror på att jag inte är någon rävlingsmänniska!? Själv föredrar jag att parkera lite på sidan där det är lugnare med trafik och det är lätt att parkera och ta sig därifrån. Det borde ha blivit ett trevligt fredagsmys med det du inhandlade i regnet.

 4. HAHAHA!!! Underbart beskrivet! Jag studerade din braiga skiss mycket ingående 🙂

  Vi hör till dom där ”loosers” som parkerar långt från ingången (även vi för att slippa parkeringsskador, fast det hjälper inte alltid ändå…).

  På Carrefours bautastora parkering har vi en favoritplats. När den är upptagen blir jag alltid lite ledsen:

  https://amacasa.files.wordpress.com/2015/09/622.jpg

  På bilden var den ganska ledig, kan man säga 😀

 5. Ha, ha! En festlig lektion i konsten att inhandla helggodis!

 6. Åh – intressant läsning om vedermödorna….
  Och så fick du både motion och nyttigheter.

 7. Naturgodis den hyllan är väldigt farlig. Fast det är ju naturgodis så … Ha det gott o hoppas vädret är bättre hos dig idag.

 8. Hahaha! Ett ”uppfriskande” inlägg måste jag säga;-)
  Nu har vi ju inomhusgarage i Täby Centrum, men innan dess var det utomhusparkering som gällde. Tyvärr var jag en sådan som körde runt några varv tills jag tittade en p-plats nära någon av ingångarna, helst den ingången som låg närmast affärerna jag skulle handla i…

 9. Parkeringar är hårdvaluta oavsett väder men här var det minst sagt kris. 😉 Hade gärna vilja veta om det ”lila krysset” lyckades ta platsen före de gröna. 🙂

 10. Tack för tipset på rabarberingefäramarmeladen!

 11. Godis kan vara så mycket. Beror på vad en tycker. Godis för mig är även att inte ha bil numer. Och även när vi hade så var det möjligen om en tänkt sig till IKEA en lönelördag som det körde ihop sig.
  Tack för att jag genom att läsa ditt inlägg blir extra glad över att inte ha bil. Hade här varit enklare med taxi.
  Men en hel del godis hittade du ju även om du fick jobba för det.
  Och du – Tack för läsningen. Godis var det och på olika sätt.

 12. Her mangla ingenting.

 13. Men det där vädret behöver du gott som tröst!

 14. Vi som bor på landet är ju mer eller mindre tvungna att ha bil eftersom man har dragit in nästan alla bussar hit. Det beror naturligtvis på att ingen åker med dem eftersom alla måste ha bil som bor på landet. Vi handlar aldrig på fredagarna men är det så vi måste ställer vi oss också en bit ifrån ingången där det brukar finnas plats. Härliga regnbilder och roligt inlägg.
  Ingrid

Kommentera

%d bloggare gillar detta: