• Prenumerera

  bloglovin
 • Prenumeration via epost

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 27 andra, prenumerera du med.

 • Kategorier

 • Meta

NÄR BLIR EN SKYLT EN SKYLT

En affisch sitter klistrad på en husvägg, men en skylt står för sig själv.

DSC03539

Sådana här saker kallas ofta affischer, men sitter dom förstärkta som här på ett stängsel, blir det skyltar anser jag och då platsar dom i BPs skyltsöndag. Bilden är tagen vid Slussen där man river allting. Det har fungerat som Söders sambandscentral där man får reda på vad som händer på olika spelställen och klubbar. 

Tyvärr verkar det som det sista av den coolnes stadsdelen haft försvinner. Jag vet inte hur Slussen kommer att se ut när den här klar, men någon plats för sånt här lär inte finnas. Det kommer väl att fylla behovet för ”Den som har mest färgglada kokböcker när man dör vinner” människor, med köksökomplex. 

Men finns det inget roligt kvar då?

DSC03561 2

Jo den här skylten i Gamla Stan med en engelsk flagga. 

DSC_8625

Liknar den här butiken i Söderhallen.

DSC_8623

Även om Slussen går åt helvete så finns det fortfarande två butiker i stan där man kan köpa engelsk rabarbermarmelad med ingefära. 

Det är ju alltid en tröst

KajsaLisa

 

 

10 Responses

 1. vissa saker är viktiga, som marmelad.

 2. Det där med definitionen av en skylt får ge vika ibland när det kommer till Skyltsöndagen. Där har man – med BP’s tillåtelse – rätten att skylta lite som man vill 🙂
  Jag föredrar nog hallondelen av den där marmeladen som du skyltar med på sista bilden 😀

 3. Du vet väl att även affischer, etiketter, dekaler med mera är klassade som skyltar i ”min” Skyltsöndag;-) För framtida bidrag är det ju bra att veta eller hur;-)
  The English Shop är ju en av våra favo inköpsställen. Dessutom perfekt läge med massvis med uteserveringar under sommaren. Kan inte bli bättre.
  Höll på att hänvisa dig till sambandscentralen vid Odenplan, men där visas såklart sällan events på Söder;-)

  Tusen tack för tre fina skyltar och länken:-)

 4. Den där rabarbermarmeladen skall jag hålla utkik efter, men jag gissar att den inte ingår i ICAs sortiment. Men allt går ju att beställa på nätet numera, så det kanske jag skall kolla upp. Jaa du,köksökomplexet lever och frodas fortfarande. Jag trodde att hysterin kring att bygga om fungerande kök vart femte år hade avtagit, men det verkar inte så. Några vänner till oss rev ut hela sitt fina kök och satte in ett nytt för 300.000 nyligen. Jag kunde inte låta bli att fråga varför, och de svarade ärligt att de ville byta ut kaklet och köksmaskinerna, och då följde resten liksom med… Där ser man att man kan vänner trots att man har så olika prioriteringar. Vårt kök är från 60-talet 😉

 5. Lite sen är jag i kommenteran, Men….Ja, Slussen är ett kapitel för sig och jag har också tittat på alla skytar där som kommit upp. I övrigt rör du dig i mina ”hoods” och det gillas förstås. Och Söderhallarna med den engelska butiken tittar jag in till då och då och kul att plocka med sig något hem. Ibland blir det bar, ibland kan det bli bättre.
  Kul skyltar!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: